• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 18 °C
  • Manisa 14 °C
  • Denizli 20 °C
  • Antalya 18 °C

Turkcell Granfondo İstanbul Yol Bisiklet Yarışı Tamamlandı

Turkcell Granfondo İstanbul Yol Bisiklet Yarışı Tamamlandı
Ülke sporunun en büyük destekçilerinden Turkcell’in ana sponsorluğunda, Beykoz Belediyesi’nin ev sahipliğinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Turkcell Granfondo Yol Bisiklet Yarışı sona erdi.

Ülke sporunun en büyük destekçilerinden Turkcell’in ana sponsorluğunda, Beykoz Belediyesi’nin ev sahipliğinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Turkcell Granfondo Yol Bisiklet Yarışı sona erdi. Startı T.C. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından verilen yarışta farklı kategorilerde 2 bine yakın bisikletçi, İstanbul Boğazı’nın eşsiz doğal güzellikleri arasında pedalladı.

Turkcell Granfondo İstanbul Yol Bisiklet Yarışı, birçok ülkeden 2 bine yakın bisikletçiyi İstanbul Beykoz’da bir araya getirdi. T.C. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın ve Turkcell Kurumsal İletişim, Marka ve Medya Yönetimi Direktörü Aslıhan Ahızkal’ın startını verdiği yarışın 93 kilometrelik uzun parkurunda erkeklerde Gökhan Uzuntaş birinci, Aydın Köfteci ikinci, Ömer Taha Yalçın üçüncü oldu. Uzun parkurda kadınlarda ise birinciliği Şeniz Pamuk, ikinciliği Merve Güney, üçüncülüğü Züleyha Dikbaş elde etti. Turkcell Granfondo İstanbul’un 43 kilometrelik kısa parkurunda ise; erkeklerde Takyeddin Kuluk, kadınlarda Sevcan Alper birinciliği aldı. Erkeklerde ve kadınlarda yarışı dereceyle tamamlayan diğer isimler Aylin Yüce, Kübra Nur Pınarak, Bilal Köse ve Yunus Özdemir oldu.

Dünyaca ünlü yol bisiklet yarışının heyecanını Türkiye’ye taşıyan Turkcell Granfondo’nun İstanbul etabında ilk olarak uzun parkurun startı verildi. T.C. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak saat 08.00’de Beykoz’dan yarışı başlattı. 08.20’de ise kısa parkurda heyecan start aldı.  Sporcular, Boğaz’ın eşsiz doğal güzellikleri arasında yarışma şansına sahip oldu. Beykoz’dan start alan yarışta bisikletçiler; Hidiv Kasrı, Anadolu Hisarı, Küçüksu Kasrı ve Beykoz Korusu gibi şehrin tarihi ve doğal güzellikleri arasındaki rotayı takip ederek bitiş noktasına ulaştı.  

Turkcell Granfondo Yol Bisiklet yarışının startını veren T.C. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak; “Avrupa’nın en genç nüfusuna sahip ülke konumundayız. Bu bilinçle hareket ediyor; gençlerimizi spora teşvik etmek için elimizden geleni yapıyoruz. Genç, yaşlı demeden tüm vatandaşlarımızın spor yaparak sağlıklı bir yaşama sahip olmasını tavsiye ediyoruz. Bugün, burada iki bine yakın sporcunun yer alması, adımlarımızı doğru attığımızın göstergesidir” ifadelerine yer verdi. 

Toplumu daha sağlıklı kılmak için farkındalığı artırma yönünde çalışmalar yaptıklarını dile getiren Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın; “Bisiklet sevdalıları, bisiklet sporcuları, hayata farklı pencereden, mutluluk penceresinden bakma gayretinde olan herkesi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bugün Turkcell Granfondo’ya 3’üncü kez ev sahipliği yapmanın heyecanını yaşadık. Beykoz bisiklet sporu için muhteşem bir adres. Bunda hem Beykoz’un olağanüstü doğasının hem de belediye olarak spora ve sporcuya yaptığımız yatırımların rolü var. İlçemizde farkındalığı artırmak adına düzenlediğimiz tüm yarışlarda olduğu gibi Turkcell Granfondo’da da imkanlarımızı seferber ettik.  Ben, yarışan tüm sporcularımıza katkıları için teşekkür ediyorum. Derece yapan, katılım gösteren arkadaşlarımızı can-ı gönülden tebrik ediyorum.  Sizlerin de desteğiyle, merkezinde bisiklet olan spor branşlarının yaygınlaşmasını arzuluyoruz. Türkiye’nin aktif nüfusunun işe gidip gelirken bisiklet kullanmasını istiyoruz. Toplumu daha sağlıklı kılmak için, farkındalığı artırmaya çalışıyoruz. Bize destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. Bisiklet şehirlerimiz var. Hayatını kaybeden arkadaşlarımız var. Her defasında son olur diye umut ediyoruz. Bisiklete sahip çıkmaya, otomobillerden daha çok bisiklet görmeyi arzu ediyoruz. Amacımıza hizmet veren herkese teşekkür ediyor, hepinizi tebrik ediyorum” dedi.

Turkcell Granfondo İstanbul etabı, ödülü töreni ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.