• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 17 °C
  • Manisa 17 °C
  • Denizli 14 °C
  • Antalya 21 °C

Taş Üstüne Taş, İş Üstüne İş Koyacağız

Taş Üstüne Taş, İş Üstüne İş Koyacağız
27 Temmuz 2016 Çarşamba günü T.C. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci başkanlığında, STK Başkanlarının katılımı ile İstanbul Conrad Hotel'de “Ekonomi Dünyası İstişare Toplantısı” düzenlendi.

BAKAN ZEYBEKCİ: TAŞ ÜSTÜNE TAŞ, İŞ ÜSTÜNE İŞ KOYACAĞIZ

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci başkanlığında, STK Başkanlarının katılımı ile İstanbul Conrad Hotel'de “Ekonomi Dünyası İstişare Toplantısı” düzenlendi.

Toplantıya, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nail Olpak ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy'un da aralarında bulundaldığı çok sayıda sivil toplum kuruluşundan temsilci katıldı.

Yaklaşık iki saat süren toplantının sonunda Ekonomi Bakanı Zeybekci, yaşanan darbe girişiminin ardından  dünya çapında seferberlik başlattıklarını belirterek şu açıklamalarda bulundu:

"BUNDAN SONRA TAŞ ÜSTÜNE TAŞ, İŞ ÜSTÜNE İŞ KOYACAĞIZ."
“Türkiye'deki ekonomi ile ilgili sivil toplum kuruluşlarımızın en önde gelen başkanları ile bir araya geldik. 15 Temmuz sürecinde Türkiye'de gerek iç, gerek dış gelişmeler ile ilgili değerlendirmeler yaptık. Durum tespiti, durum tespitinden sonra gelecek ile ilgili birlikte neler yapılabilir, bunun istişaresini yaptık. Son derece sağlıklı, çok güzel bir toplantı oldu. Hakikaten şu an Türkiye'nin birlik, beraberlik görüntüsüne, ortak değerler etrafında buluşma ve birleşme görüntüsüne birebir uyan bir görüntü ortaya çıktı. Bütün arkadaşlarımız, burada 15 STK başkanımız, aynı duygularla, ortak değerlerimizin etrafındaki samimi birlik ve beraberlikleri ile aynı şeyleri duymaktan son derece memnunum. Bundan sonra taş üstüne taş, iş üstüne iş koyacağız.” 

"TÜRKİYE ADINA OLUMSUZ BİR ALGININ OLUŞMASINI ÖNLEMEK ADINA BİR ÇOK ÜLKEDE ÇALIŞMALARA BAŞLADIK."
Toplantıda TİM' in terörist darbe girişiminin ardından daha fazla gayretle çalışmalarını sürdürdüğünü kaydeden TİM Başkanı Büyükekşi; 15 Temmuz Terörist Darbe Girişimi'nin  ardından TİM 'in yaptıklarını özetledi. Türkiye adına olumsuz bir algının oluşmasını önlemek adına bir çok ülkede çalışmalara başladık; aralarında başta Amerika ve Japonya olmak üzere, aralarında AB ülkelerinin de olduğu on, on beş ülke de değişik platformlarda çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

Büyükekşi'nin konuşmasından satır başları şöyle; İlk olara yayınladığımız basın açıklaması ile “Demokrasi, Milli İrade, Cumhurbaşkanımızın ve Hükümetimizin Yanındayız” dedik.

“İradesine Sahip Çıkan Millet İhanete Teslim Olmadı” başlığıyla bir basın açıklaması daha yayınlayarak eylemleri bir daha kınadık.

Dış Ticaret Kompleksimize “Asil Milletimizle Gurur Duyuyoruz” sloganıyla bir 160 metrekare pankart astık.

 Panama ve Guatemala'ya Ticaret Heyetimizi göndererek çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğimizi bildirdik.
İstanbul'da 12 STK ile birlikte “Karanlıktan Aydınlığa” sloganıyla basın bildirisi açıkladık.

“Kaldığımız Yerden Daha Fazla Gayretle Devam Ediyoruz” başlığıyla bir basın açıklaması daha yayınladık.

20 Temmuz'da tarihinde toplam 520 STK, Meslek Örgütü, Sendika ve Konfederasyon Temsilcisi ile birlikte Meclisimizde milli iradeye karşı darbe girişimine karşı ortak bildiriyi açıkladık.

65 bin ihracatçımıza yurtdışındaki alıcılarına iletmeleri için örnek bir mektup göndermeye basladik. Bu mektupta,  Türkiye ekonomisinin tüm kurumlarıyla her zamanki gibi hatta daha etkili bir şekilde çalışmaya devam ettiği, ekonomimizde hiçbir şeyin 14 Temmuz'dan farklı olmadığı vurguladık.

TİM ve 60 İhracatçı Birliği Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte toplam 400 kişinin katılımıyla “Türkiye Gelecek İçin Daha da Umutlu” sloganıyla bir bildiri açıkladık. 

TİM Web sayfasında "Hain saldırı kaynaklı sorun destek masası " açtık.
Tüm dünyaya ulaşan yabancı yazılı ve görsel medya kuruluşlarına mektup gönderdik.

Türkiye'deki tüm yabancı misyon şeflerine de durumu anlatan bir mektup gönderdik
Fitch ve Moody's'in de aralarında yer aldığı dünyanın en büyük on beş finansal kuruluşuna da Pazartesi gunu Türkiye ekonomisinin dinamiklerinde hiçbir değişiklik olmadığını anlatan bir mektup gönderildi.

Uluslarası iş dünyasına (Almanya,Türkiye,İngiltere ve Fransa)  Türkiye kullanıcısına özel mesaj gönderiliyor (30-40 yaş arası iş dünyası) Türkiye kazandırmaya devam edecek konulu tweet gönderildi.

Duruşumuzu dünyadaki iş çevrelerine duyurabilmek için yurtdışındaki muhatap STK'lara da aynı şekilde bir mektup gönderdik.

Büyükeşi, TİM'in İngilizce yayını olan, 6 yıldır yayınlanarak yüzbinlerce kişiye ulaşan “The Turkish Perspective” dergisinin de Ağustos'ta gündem ile ilgili özel bir sayı yayınlanacağını duyurdu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.