• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 19 °C
  • Manisa 19 °C
  • Denizli 20 °C
  • Antalya 19 °C

Demirtaş: İzmir Tam Bir Yatırım Cenneti

Demirtaş: İzmir Tam Bir Yatırım Cenneti
Çin Halk Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Liu Zengxian, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş'ı ziyaret etti. Çin'in Ege'deki tarım ürünlerine daha fazla ilgi göstermesi gerektiğini söyleyen Demirtaş, "Özellikle Ege Tütünü, Çin'deki tüm sigara ürünleri

DEMİRTAŞ: İZMİR TAM BİR YATIRIM CENNETİ

Çin Halk Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Liu Zengxian, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş'ı ziyaret etti. Çin'in Ege'deki tarım ürünlerine daha fazla ilgi göstermesi gerektiğini söyleyen Demirtaş, "Özellikle Ege Tütünü, Çin'deki tüm sigara ürünlerinde mutlaka kullanılmalı. Bunun yanında ülkenize üzüm, zeytinyağı ve şarap da ihraç edebiliriz" dedi. Demirtaş ayrıca Çin ile Türkiye'nin otomobil üretiminde işbirliği yapması gerektiğini de kaydetti. 

Başkonsolos Zengxian'un, İTO Başkanı Ekrem Demirtaş ziyaretine, İTO Meclis Başkanı Rebii Akdurak da katıldı.. Çin'in Türkiye'ye en fazla ihracat yapan ülkelerden biri olduğunu açıklayan Demirtaş, Türkiye'den ise mal alımının düşük kaldığını vurguladı. Aradaki makasın kapanması gerektiğini söyleyen Demirtaş, "Sizin de desteğinizle tütün, zeytinyağı ve şarap ihracatımızı arttıralım ve bu farkı kapatalım. Ege, tarım açısından son derece güçlü bir bölgedir. Tütün, zeytinyağı ve üzüm üretimleri kaliteli ve bol. Bu ürünlerimize yönelik talebi Çinli firmalar arttırmalı. İzmir tam bir yatırım cenneti. Her türlü yatırım olanağı var. Özellikle otomobil konusunda da işbirliği yapmalıyız. Ayrıca 21. yüzyılın İpekyolunu yeniden yaratmalıyız" dedi. Çinli yatırımcıları da uzun süredir İzmir'de konuk ettiklerini belirten Demirtaş, bu ziyaretlerin bir türlü yatırıma dönüşemediğini aktardı. Demirtaş, "Sizin görev sürenizde umarım bunları yatırıma dönüştürürüz" diye konuştu. 

Başkonsolos Zengxian ise İzmir'in ekonomik anlamda Türkiye'deki en önemli kentlerinden biri olduğunu vurguladı. Kent dinamiklerinin dikkat çekici boyutta olduğunu sözlerine ekleyen Zengxian şunları söyledi: "İzmir Kalkınma Ajansı yetkilileriyle görüşerek kentin kalkınmasıyla ilgili bilgileri aldım. Ekonominin gelişmesi açısından İzmir önemli dinamiklere sahip. Çin ve Türkiye arasında işbirliği potansiyeli de çok yüksek. Görev süremde Çin ve İzmir arasında siyasi, kültürel açıdan önemli katkılar sağlayacağım." 

Yatırımları İzmir'e getirmek için yoğun çaba sarf edeceklerini de söyleyen Başkonsolos Zengxian, bu amaçla Çinli firmalara ve Türk yetkililere her türlü yardımda bulunacağını da sözlerine ekledi. Avrupa ve Çin'i birbirine bağlayan İpekyolu'nun hayata geçmesiyle İzmir başta olmak üzere bu yol üzerindeki ülkelerin ticaretini geliştireceğini vurgulayan Zengxian, "Bu noktada Türkiye önemli bir yere sahip. İzmir de İpekyolu'nda önemli bir rol oynayacaktır. Otomotiv ve hızlı tren gibi alanlarda yüksek kaliteli ürünleri Türkiye'ye getireceğiz. İşbirliği yaparak yatırımları arttıracağız" ifadelerini kullandı.

Ziyarette Başkan Demirtaş, Çin'in Tütün Alım Heyeti'ni İzmir'e davet ederken Meclis Başkanı Rebii Akdurak ise başkonsolosu Meclis toplantısında görmek istediklerini söyledi. Konuşmaların ardından Başkan Demirtaş üzerinde İzmir saat kulesi, Efes Antik Kenti, Tarihi Asansör, İTO rölyeflerinin yer aldığı hediye ile İzmir Kitabı ve incir hediye etti. Başkonsolos Zengxian da Çin porseleninden yapılma çay setini Demirtaş'a verdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.