• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C
  • Manisa 25 °C
  • Denizli 29 °C
  • Antalya 23 °C

Çelik Sektörü Sorunlarını Mısır Sanayi Bakanına İletti

Çelik Sektörü Sorunlarını Mısır Sanayi Bakanına İletti
Türk ve Mısırlı iş adamları 4 yıllık bir aradan sonra Mısır’da bir araya geldi. TOBB ve Mısır Ticaret Odaları Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye-Mısır İş Forumu’nda çelik sektörünü Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Namık Ekinci temsil etti.

ÇELİK SEKTÖRÜ SORUNLARINI MISIR SANAYİ BAKANINA İLETTİ

Türk ve Mısırlı iş adamları 4 yıllık bir aradan sonra Mısır’da bir araya geldi. TOBB ve Mısır Ticaret Odaları Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye-Mısır İş Forumu’nda çelik sektörünü Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Namık Ekinci temsil etti. Türk çelik sektörünün önemli ihracat pazarlarından biri olan Mısır’da gerçekleştirilen görüşmelerde sektörün yaşadığı sorunları anlatan ÇİB Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ekinci, “Türk çelik sektörünün önemli ihracat pazarlarından biri olan Mısır ile Türkiye arasında tarihsel bağlar var. Bizimle iş birliği yapmaları Mısır’ın kendi menfaatine olacaktır. Korumacı tedbirler sanıldığının aksine yerli üreticiye ve iç piyasaya zarar verir ” dedi.

Türkiye ve Mısır sivil toplum kuruluşları ekonomik ilişkileri yeniden canlandırmak için harekete geçti. Türk ve Mısırlı iş adamları 4 yıllık bir aradan sonra Mısır’da buluştu. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Mısır Ticaret Odaları Federasyonu Başkanı Ahmed El-Wakeel önderliğinde gerçekleştirilen Türk-Mısır İş Forumu’na çelik sektörünü temsilen Çelik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ekinci katıldı.

Mısırlı iş adamlarının yanı sıra Mısır Ticaret ve Sanayi Bakanı Sn. Tareq Qabi ile de bir araya gelen Ekinci, Mısır’ın Türk çelik firmalarına karşı haksız gerekçelerle açtığı damping ve telafi edici vergi soruşturmalarının yarattığı sorunlar ile Mısır’ın uyguladığı kayıt sisteminde evraklarını tamamlayarak kayıt onayı bekleyen firmaların işlemlerinin bir an önce sonuçlanmasını beklediklerinin aktarılmasını sağladı.

Mısır’ın Türk çelik sektörünün önemli ihracat pazarlarından biri olduğu söyleyen Çelik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ekinci konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Mısır inşaat çeliği ihtiyacının büyük bir kısmını Türkiye’den ithal ediyor. Bu anlamda bizim için oldukça önemli bir pazar. Mısır, 2016 yılı sonunda miktar bazında ihracatta en fazla artış yakaladığımız ülkeler arasında ilk 5’te yer aldı. Geçtiğimiz yıl ihracatımız miktarda yüzde 10 aratarak 1,4 milyon tona ulaştı” dedi.

Ekonomik ilişkilerde yaşanacak olumlu gelişmelerin siyasi ilişkileri de canlandıracağını söyleyen Ekinci, “Ülkeler arasındaki siyasi gerilimlerin ticari iş birliklerine yansıtılmaması lazım. Mısır ile Türkiye arasında tarihsel bağlar var. Bizimle iş birliği yapmaları Mısır’ın kendi menfaatine olacaktır. Korumacı tedbirler sanıldığının aksine yerli üreticiye ve iç piyasaya zarar verir. Ancak yaptığımız görüşmelerden oldukça memnun kaldık ve önümüzdeki dönemde ortaya çıkacak sonuçlardan da oldukça umutluyuz. Görüşme yaptığımız yetkililer aktardığımız sorunların karşılıklı diyalog ve işbirliği içerisinde çözmeye hazır olduklarını belirtti” diyerek sözlerine son verdi./ EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.