• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 27 °C
  • Manisa 29 °C
  • Denizli 28 °C
  • Antalya 23 °C

Zorlu Holding’in Kurumsal Gönüllülük Programı Kıvılcımlar Hareketi

Zorlu Holding’in Kurumsal Gönüllülük Programı Kıvılcımlar Hareketi
Zorlu Holding’in Akıllı Hayat 2030 vizyonuyla, parlak bir gelecek ve sürdürülebilir bir yaşam için çalışanlarının yetkinlik ve potansiyellerini toplumsal faydaya dönüştürme hedefiyle hayata geçirdiği kurumsal gönüllülük programı Kıvılcımlar Hareketi, 10.0

Zorlu Holding’in Akıllı Hayat 2030 vizyonuyla, parlak bir gelecek ve sürdürülebilir bir yaşam için çalışanlarının yetkinlik ve potansiyellerini toplumsal faydaya dönüştürme hedefiyle hayata geçirdiği kurumsal gönüllülük programı Kıvılcımlar Hareketi, 10.000 gönüllülük saatini aştı.

Zorlu Holding’in ekonomik ve sosyal refaha katkı sağlamayı, toplumsal faydayı artırmayı ve çevreye olan etkilerini azaltmayı hedefleyen Akıllı Hayat 2030 sürdürülebilirlik stratejisi kapsamında, çalışanlarının yetkinlik ve potansiyellerini toplum yararına artı değere dönüştürmeyi amaçlayan kurumsal gönüllülük programı Kıvılcımlar Hareketi, 2000’den fazla gönüllüsüyle ve yeni projelerle 10.000 gönüllülük saatini aştı.

Kıvılcımlar Hareketi kapsamında, toplumsal sorunların çözümüne ve sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlamak için “eşitsizliklerin azaltılması” ve “çevre” odak alanlarında çeşitli projeler hayata geçiriliyor. 2020 yılında Zorlu Grubu genelinde tüm çalışanların gönüllülük projeleri kurgulayabilecekleri yeni bir modele geçilen programda, gönüllülerin geliştirdiği projelerle etki alanı daha da büyüdü.

Zorlu Holding İnsan Kaynakları Direktörü Zülal Öztürk Kaya: “Çalışma arkadaşlarımızın Kıvılcımlar Hareketi’ne olan bağlılıkları, toplum için daha iyi yarınları inşa etmek adına hayata geçirdiğimiz gönüllülük çalışmalarımızda bize güç ve ilham veriyor”

Zorlu Holding İnsan Kaynakları Direktörü Zülal Öztürk Kaya “Ülkemiz ve toplum için değer yaratma hedefiyle 2018 yılında kurumsal gönüllülük programımız Kıvılcımlar Hareketi’ni başlattık. Bugün, üst yönetimimiz dahil her kademeden çalışma arkadaşımızın yer aldığı 2000’den fazla gönüllümüzün yaratıcı fikir önerileri ve emekleriyle farklı sivil toplum örgütleri ve inisiyatiflerle iş birliği içinde 10.000 gönüllülük saatine ulaşmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çalışma arkadaşlarımızın Kıvılcımlar Hareketi’ne olan bağlılıkları, toplum için daha iyi yarınları inşa etmek adına hayata geçirdiğimiz gönüllülük çalışmalarımızda bize güç ve ilham veriyor. Bu motivasyonla, daha iyi ve herkes için yaşanabilir bir dünya için gönüllülük zemininin yarattığı pozitif etkiden de güç alarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

Kıvılcımlar Hareketi’nin 10.000 gönüllülük saatine ulaşmasını kutlamak üzere çalışanlar ve gönüllüler bir araya geldi. Online gerçekleştirilen etkinliğin moderatörlüğünü 2018 yılından  bu yana Birleşmiş Milletler Gönüllüleri Ülke Koordinatörü olarak görev alan Nil Memişoğlu üstlendi. 

Memişoğlu yaptığı açılış konuşmasında, “Yaşadığımız dünyada iklim krizinin de yarattığı etkiler sebebiyle, bireyin katkısına çok daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bir dönemdeyiz. Bizler sadece çalıştığımız kurumlarda değil, bizim için öncelikli olan konularda ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla çalışmalar yürütmeliyiz” ifadelerini kullanarak gönüllüğün önemine vurgu yaptı.

 “Bireyin küçük yaşlardan itibaren gönüllülükle tanışması önemli”

17 küresel çaplı amaçtan oluşan Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın hepsinin kalbinde yatan konunun gönüllülük olduğunu ifade eden Memişoğlu, “Sürdürebilir Kalkınma Amaçları’nın kalbinde yer alan, yatayda her birine dokunan konu gönüllülük, sürdürebilir kalkınmanın temelinde gönüllülük ve sosyal sermayenin gücü yatıyor. Dolayısıyla bireyin mümkünse küçük yaşlardan itibaren gönüllülükle tanışması oldukça önemli” dedi.

Etkinlikte gönüllülük çalışmalarıyla ilgili düşüncelerini, deneyimlerini, yaşadıklarının bireysel ve kurumsal yolculuklarında kendilerine ve topluma neler kattığını paylaşan Kıvılcımlar; önce içinde bulunduğumuz toplumu sonra tüm dünyayı değiştirmek, daha sürdürebilir ve daha güzel bir gelecek için herkesi hayatında en az bir defa gönüllülük yapmaya davet ettiler. Gönüllüler ayrıca, Kıvılcımlar Hareketi ile katıldıkları projeler sayesinde farkındalıklarının artığını, bunun tek taraflı bir fayda olmadığını ve her iki taraf için de fayda sağladığını dile getirdi.

Zorlu Holding, kurumsal gönüllülük programıyla çalışanların işe olan bağlılığının artmasına, daha çok inisiyatif almalarına, ekip çalışması, iş birliği, planlama, organizasyon ve liderlik yetkinliklerinin gelişimine de katkı sağlamayı amaçlıyor. Kıvılcımlar Hareketi, 2021 yılında Özel Sektör Gönüllüleri Derneği (ÖSGD) tarafından layık görüldüğü “En Başarılı Gönüllülük Programı” ödülüyle de bugüne kadar kurumsal gönüllülük kapsamında yaptığı çalışmalarla sağladığı faydayı ve öncülüğünü tescil etmişti. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.