• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C
  • Manisa 14 °C
  • Denizli 17 °C
  • Antalya 19 °C

Siyaset Tarihinin Usta Kaleminden Yeni Kitap! -Çankaya Sancılar

Siyaset Tarihinin Usta Kaleminden Yeni Kitap!  -Çankaya Sancılar
TÜRKİYE GÜNDEMİNİN KALBİ BU KİTAPTA ATIYOR

Balans Ayarları / Cumhuriyet döneminde askeri muhtıralar, Darbe İçinde Darbe /13 Kasım 1960- Ondörtler olayı ve Türkiye’de Askeri Darbe Teşebbüsleri adlı kitaplarıyla tanınan Yeni Vizyon Gazetesi Köşe Yazarı Duayen Gazeteci & Yazar Erol Maraşlı, Türkiye gündeminin nabzını ‘Çankaya Sancıları’ isimli yeni kitabı ile tutuyor.

Türkiye’de yaşanan askeri darbeleri ve darbe teşebbüslerini engin tecrübesi, kapsamlı araştırmaları ve belgeleriyle okurlarına gazeteci gözüyle aktaran usta kalem Erol Maraşlı, son dönemde Türkiye’nin gündemini meşgul eden Yeni Anayasa Değişikliği görüşmeleri ve yaşanan kulis çalışmalarına da adeta ışık tutuyor.   

Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhurbaşkanı seçilme süreciyle başlayan Maraşlı’nın son kitabı Çankaya Sancıları, 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçilmesine değin uzanan süreçte sancılı geçen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin bilinmeyen yönüne parmak basıyor.

Erol Maraşlı; Partiler, klikler, ideolojik düşünce sahipleri arasında bir savaş haline gelen Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi yapılan siyasi manevraları, siyasi oyunları, görev alan aktörleri bir gazeteci gözüyle okurlarına aktarıyor.

Erol Maraşlı’nın son kitabı ‘Çankaya Sancıları’ 20 TL’lik fiyatı ile tüm kitapçılardan ve internet üzerinden satın alınabilir.
 
EROL MARAŞLI KİMDİR?
Erol Maraşlı, 1944 yılında Malatya’da doğdu. İlkokulu ve ortaokulu Malatya'da, Liseyi Manisa'da bitirdi. İşletme Fakültesi’ni 4’ncü sınıfta; 12 Eylül 1980 darbesinde tutuklanması sonucu bıraktı.Bir dönem devlet memurluğu yaptıktan sonra gazeteciliğe başladı. Bazı gazetelerde ve dergilerde muhabirlik, yazı işleri müdürlüğü, genel yayın müdürlüğünün yanı sıra televizyon programları yaptı.Uzun yıllar siyasetin içinde; her kademede görev aldı.Gazetecilik ve basının çeşitli dallarında ödüller aldı. 1984 yılında "yılın gazetecisi" seçildi, 1992 yılında İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından "Hasan Tahsin armağanı" verildi.Şikeftan adında bir şiir kitabı, Baba Dağın Başında Bir Top Akbulut adlı romanı, Milliyetçi Kooperatif Sistemi, Balans Ayarları / Cumhuriyet Döneminde Askeri Muhtıralar ve Darbe İçinde Darbe / 13 Kasım Ondörtler Olayı, Türkiye’de Askeri Darbe Teşebbüsleri adlı kitapları vardır.Yayına hazırladığı, yaşanmış garip ama gerçek olayları kara mizah tarzında anlattığı "Bir Garip Ülke" adlı eserinin yanı sıra Tarihimizdeki Cumhurbaşkanlığı seçimlerim anlatan Çankaya Sancılan, Ergenekon ve Balyoz darbe teşebbüsleri ile ilgili iki kitap ile 27 Mayıs ihtilalini anlatan “Çatık kaşlı tanrılar” ve 12 Eylül Döneminde yaşananları anlatan “Yol ayrımı” adlı romanlar üzerinde çalışmaktadır.Evli iki çocuk babasıdır

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.