• BIST 9079.97
  • Altın 2323.454
  • Dolar 32.3566
  • Euro 34.9396
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Manisa 12 °C
  • Denizli 14 °C
  • Antalya 17 °C

Bursa'da Tarihi Gün

Bursa'da Tarihi Gün
CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN, BURSA’DA 384 MİLYON TL’LİK YATIRIMI HİZMETE AÇTI.

Bursa’da Büyükşehir Belediyesi tarafından çağdaş ve yaşanabilir bir kent hedefi doğrultusunda yapımı tamamlanan yaklaşık 237 milyon TL’lik yatırımın da aralarında bulunduğu toplam 384 milyon TL değerindeki yatırımlar, kentin ilk gerçek meydanı olan Atatürk Meydanı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski stadyum alanında oluşturulan meydanın ‘Yeşil Bursa’nın yeşil kimliğine değer katacağını söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından tarihi dokusu korunarak gerçek bir meydana dönüştürülen Atatürk Stadyumu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ağırladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Meydanı’nda düzenlenen ilk etkinlik olan mitingde hem referandum sürecini değerlendirdi, hem de Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan yaklaşık 237 milyon TL’lik yatırımları hizmete açtı. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yatırımlarla birlikte, Bursa’da toplam 384 milyon TL (384 trilyon) yatırımları resmen hizmete açtıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yaklaşık 5,5 aylık aranın ardından beraberiz. Bursa’yı özlemek için uzun zaman. Bursa, Sultan Orhan döneminden beri bu milletin zafer müjdecisi olmuştur. Bursa bugün de 16 Nisan’da kavuşacağımız yeni yönetim sisteminin müjdecisi olmaya, rekor evet oranıyla bir kez daha kurucu şehir vasfını ortaya koymaya hazır mı?” diyerek vatandaşlardan evet tezahüratlarını aldı.

“Türkiye büyüdükçe Bursa büyüyecek”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa’da yapılan yatırımları anlatarak, “Yeni stadyum, örnek bir stadyum oldu. Biz söz verdik mi yaparız. Burası (Atatürk Stadyumu) da inşallah Yeşil Bursa’ya yakışır bir yer olacak, takipçisiyiz. Bu meydan söz verdiğimiz gibi yeşil alan olacak. Pikniğinizi de burada yaparsınız artık. Söz gider ama yapılan hizmetler sizin çocuklarınıza da torunlarınıza da onların çocuklarına da kalacaktır. Bursa’da nasıl ecdadın eserleriyle gurur duyuyorsak, bugün yapılan eserlerle de gurur duyacağız” diyerek, Bursa’ya devasa büyüklükte muhteşem bir cami kazandırılacağını anlattı. 
Bursa’nın değerine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün Bursa’da 384 trilyonluk yatırımların toplu açılışlarını yapıyoruz. Geçtiğimiz 14 yılda Bursa’ya 29 katrilyon değerinde yatırım yapıldı. Şehrimizin her anlamda çehresini değiştirdik. Biz sadece Mevla’mızın önünde rükuda secdede eğildik. Zira bize eğilmek yakışmaz” dedi.
Bursa’da 1355 yataklı şehir hastanesinin kaba inşaatın yüzde 75’inin gelecek yıl biteceğini belirten Erdoğan, “Önümüzdeki yıl muhteşem bir hastaneyi göreceksiniz. İnşallah Bursa’da raylı sistemler de bir an önce bitecek, hükümet olarak destek vereceğiz. Bursa - Bilecik yolu tamamlanınca Ankara’ya da Konya’ya da 2 saat civarında ulaşılacak. Bursa’nın da kapsamında olduğu Marmara Girişim projesi ile bölgeyi sulama ve içme suyu tesislerine ulaştırmayı hedefliyoruz. Dış ticaret merkezlerinden olan Bursa’yı geliştirmek için gereken yatırımları yapıyoruz. Otomotiv sanayinde faaliyet gösteren firmalar yeni yatırımlarla sürekli kapasite artırıyorlar. Bursa’ya büyüklüğüne yakışır yeni adliye ve bölge adalet mahkemelerini kazandırıyoruz. Türkiye büyüdükçe Bursa büyüyecek, Bursa büyüdükçe Türkiye büyüyecek. 16 Nisan’da evet diyerek Türkiye’nin de Bursa’nın da önünü açacağız” diye konuştu.

“Tarihi bir gün yaşıyoruz”
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarının hizmete açılmasından dolayı sevinç duyduklarını söyleyerek, “Bursa’da tarihi günlerden birine tanıklık ediyoruz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Bursa’da ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yeni meydan, eski stadyum alanında böyle güzel bir mitingde buluşmuş olmaktan onur duyuyoruz. Bu buluşma, Bursa için ekstra anlam taşıyor. Çünkü Büyükşehir Belediyesi tarafından kentimize kazandırdığımız ilk gerçek meydan, Atatürk Stadyumu Meydanı’nda yapılan ilk etkinlik oluyor. Bursa’ya yakışır bir eser… Bugün coşkumuz büyük” dedi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Bursa Milletvekili Dr. Mehmet Müezzinoğlu da Bursa’da son 11 günde güçlü bir evet için çalışılacağını belirterek, Bursa’nın Türkiye’nin istikrarına evet diyeceğini söyledi. Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Müezzinoğlu ile Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin yaklaşık 237 milyon TL’lik yatırımlarının da aralarında yer aldığı 384 milyon TL’lik yatırımın açılışını yaptı.

Büyükşehir’den büyük yatırımlar
Bütünşehir yasasının ardından kırsal kalkınma hedefiyle başlatılan çalışmalarıyla çiftçilerin yüzünü güldüren Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Boyalıca ve Cerrah ürün toplama merkezleri, Tekke süt toplama merkezi, Gemlik, Harmancık, Kestel, İznik ve Osmangazi ilçelerindeki sulama gölet ve tesisleri ile kırsal bölgelerdeki içmesuyu hatları ve su depoları ile kırsaldaki yaşam kalitesini yükseltmeye yönelik gerçekleştirilen Keles Belenören Köy Konağı, Harmancık Gedikören Köy Konağı, Mudanya Altıntaş Hizmet Binası, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hizmete açıldı.
Çevre yatırımları kapsamında yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımına yönelik çalışmalara ağırlık veren Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamen yerli üretimle gerçekleştirilen ve yaklaşık 80 milyon TL’ye mal olan Akışkan Yataklı Çamur Yakma ve Enerji Elde Etme Tesisi, arıtma tesislerinde biriken çamurun elektriğe dönüşümü için önem taşıyor. Günlük 400 ton çamur yakma kapasitesi bulunan tesis de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hizmete açılırken, bunun yanında D13 su deposuna kurulan Hidroelektrik Santrali ve D46 su deposu üzerine kurulan Güneş Enerji Santrali de devreye alındı.

Tarihten spora hizmet zinciri
Bursa’nın değerlerine hizmetleriyle değer katan Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan Beyazıt Paşa Medresesi ile 5 asırlık Hançerli Fatma Sultan Medresesi de ilk günkü ihtişamına kavuştu. Sultan 2. Bayezit’in torunu olan Hançerli Fatma Sultan tarafından yaptırılan ve tamamen toprak altında kalan tarihi yapı da Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hizmete açılan yatırımlar arasında… Öte yandan tarihi müftü önü cami, Darunkurra Mektebi restorasyonu ile İvazpaşa, Gelincik, Sipahi, Yorgancılar Çarşısı cephe sağlıklaştırma ve çatı örtü düzenlemesi çalışmaları da Bursa’ya kazandırılan hizmetlerden… Bursa’yı spor kenti haline getirmek amacıyla yapılan projeler arasında yer alan Kazım Karabekir Spor Tesisi, Bağlarbaşı Spor Tesisi, Mimar Sinan Spor Tesisleri, Demirci Futbol Sahası ve Çamlıca Anadolu Lisesi Spor Salonu da törende hizmete açıldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.