• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 18 °C
  • Manisa 17 °C
  • Denizli 19 °C
  • Antalya 20 °C

Balıkesir Turizmi Masaya Yatırıldı

Balıkesir Turizmi Masaya Yatırıldı
BAUN TURİZM FAKÜLTESİNDE, BALIKESİR TURİZMİ KONUŞULDU

Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle “Balıkesir Belediyeleri Turizm Forumu” düzenlendi. Turizm Fakültesi Prof. Dr. Necdet Hacıoğlu Konferans Salonundaki etkinliğe; Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Turizm Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, ilçe belediye başkanları, Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Turizm Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, “Köklü Geçmiş Güçlü Gelecek sloganıyla eğitim veren Turizm Fakültesinin Balıkesir ve ülke turizmine büyük katkı sağladığını ve sağlamaya devam edeceğini söyledi. Avcıkurt, 2023 yılında ülke olarak 50 milyon turist ve 50 milyar dolar gelir ile dünyada ilk 5 ülke arasına girmek için çaba harcayacaklarını ifade etti.

Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı ise, barışın sevginin kardeşliğin önemli bir sembolü olan turizmin, Balıkesir için vazgeçilmez bir unsur olduğunu söylerken, 20 ilçede de birbirinden değerli kaynakların bulunduğunu söyledi.

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir de turizmin sadece ekonomik bir faaliyet olarak değil aynı zamanda kültürel etkiler de oluşturan faaliyet olduğunu söylerken, özellikle istihdam açısından diğer sektörlere göre öncelik arz ettiğini belirtti. Balıkesir’de turizmin çeşitlilik gösterdiğini dile getiren Rektör Özdemir, yapılan etkinlikle Balıkesir’in değerlerini bir kez daha ön plana çıkarmak istediklerini vurguladı.

Açılış konuşmalarının ardından gün boyu süren etkinlikte; Prof. Dr. Necdet Hacıoğlu’nun moderatörlüğünde Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal ve Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’in konuşmacı olduğu panel oturumu; Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt’un moderatörlüğünde Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ve Karesi Belediyesi Başkan Yardımcısı Mürsel Sabancı’nın konuşmacı olduğu panel oturumu ve Prof. Dr. Düriye Bozok’un konuşmacı olduğu Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı’nın konuşmacı olduğu panel oturumu gerçekleştirildi. Konuşmacı belediye başkanları, Balıkesir turizminden yola çıkarak kendi ilçelerindeki turizm faaliyetlerini paylaşırken, kişisel tecrübeleri ile önerilerini dile getirdi. Etkinlik, teşekkür plaketlerinin takdimi ile sona erdi.

İZMİR, Balçova, Çiğli, Gaziemir, Karşıyaka, Konak, Aliağa, Bayındır, Bergama, Beydağ, Bornova, Buca, Çeşme, Dikili, Foça, Karaburun, Kemalpaşa, Kınık, Kiraz, Menderes, Menemen, Narlıbahçe, Ödemiş, Seferihisar, Selçuk, Tire, Torbalı, Urla, Güzelbahçe, Urla

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.