• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 18 °C
  • Manisa 14 °C
  • Denizli 20 °C
  • Antalya 18 °C

Turizmcilerden Tarihi Çağrı

Turizmcilerden Tarihi Çağrı
Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK); tüm turizm bileşenleri için hayati önem taşıdığına vurgu yaparak, siyaset üstü bir anlayış ve çabayla Turizm Meslek Yasası’nın çıkarılması için çağrı yaptı.

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK); tüm turizm bileşenleri için hayati önem taşıdığına vurgu yaparak, siyaset üstü bir anlayış ve çabayla Turizm Meslek Yasası’nın çıkarılması için çağrı yaptı. Sektördeki hizmet kalitesini denetlenebilir hale getirmek, çalışan hakları ve çalışma koşullarının iyileştirilmesini sağlamak, işletmelerin kanuni altyapısını sağlamlaştırmak gibi amaçlarla hazırlanacak y asanın ülke ekonomisi ve turizmini  şahlandıracağı savunuldu.   
 
ETİK; Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve ülkemizin diğer turizm bileşenleri ile Turizm Meslek Yasası’nın tüm kesimleri içeren eksiksiz bir yasa olması için çalışmalarını hızlandırdı. Turizmde milat sayılacak bir adım olarak nitelenen yasanın çıkarılması konusunda, tüm siyasi partiler ve milletvekillerinden konuya  siyaset üstü yaklaşmaları, hazırlık ve çıkarılma aşamalarında destek vermeleri çağrısı yapıldı. 
 
YASAYI ÇIKARALIM TURİZM SEKTÖRÜNE ÇAĞ ATLATALIM  
TÜROFED Başkan yardımcısı, ETİK Başkanı Mehmet İşler, yasanın hem turizm sektörü hem ülkemiz ekonomisi için hayati önem taşıdığını ve artık geciktirilmemesi gerektiğini söyledi. Mehmet İşler;” Turizm Meslek Yasası, sektördeki hizmet kalitesini denetlenebilir hale getirecek, bölgelerdeki yasal nitelikleri sağlayan turizm birlikleri tarafından denetlenmesini ve yetkilendirilmesini sağlayacaktır. Yüzlerce turizm işletmesinin bir araya gelerek oluşturduğu Türkiye'nin en eski turizm birliği ETİK, Türkiye Otelciler Federasyonu TÜROFED  ve diğer tüm turizm bileşenleriyle bu yasanın hazırlanması için çalışmalarımızı hızlandırarak sürdürüyoruz. Turizm Birliklerinin yasal çerçevesi çizilerek, sahada etkin olarak yer alması çok önemlidir. Bu konuda geç kalınmıştır. Bu gecikme ancak doğru adımlarla telafi edilebilir. ETİK Turizm Birlikleri ve Turizm Meslek Yasası Çalışma Komisyonu Başkanı Settar  Kaplan önderliğinde turizm endüstrisinin tüm tarafları, sivil toplum kuruluşları, birlikler ve akademik çevrelerin yer alacağı bir çalışma grubu oluşturuyoruz. ETİK olarak aktif rol üstlendiğimiz bu çalışmaların Yüce Meclis'te yasalaşma prosedürü sürecinde tüm siyasi partilerimizden ve sayın vekillerimizden destek istiyoruz. 
Turizm Türkiye'nin ortak meselesidir. Gençlerimizin ve ekonomimizin geleceğinin temel taşlarından biridir. Bu yasa ülkemize turizm sektörü açısından çağ atlatacaktır. Türkiye Yüzyılına siyaset üstü bir yaklaşımla Turizm Meslek Yasası’nın çıkarılması çok yakışır.” Dedi. 
 
TURİZM HEPİMİZİN  
ETİK Danışma Kurulu Üyesi, Turizm Birlikleri ve Turizm Meslek Yasası Çalışma Komisyonu Başkanı Tayfur Settar Kaplan ise turizmde devrim yaratacak yasa için için Ege’den Türkiye’ye samimi bir çağrı yaptıklarını söyledi. Settar Kaplan; Turizm  başlı başına bir endüstridir. Bir meslek yasasını fazlasıyla hak etmektedir. Mevcut kanuni altyapı sahadaki mesleki çalışma koşullarını tam olarak karşılamamaktadır. Cari açığın kapatılmasında ve döviz girdisinde önemli bir rol oynayan turizm sektörü, nitelikli eleman azlığı ve yasal düzenlemelerin eksikliği gibi sorunlarla boğuşmaktadır. “ Turizm Hepimizin! sloganıyla ve turizmin duayenleriyle Ege'de bir araya gelerek Türkiye turizminde yeni bir dönem başlatacağız. Akademik çevreler, sivil toplum kuruluşları, turizm alanında faaliyet gösteren dernekler ve turizm işletmeleri ile geniş yelpazeli çalıştaylar düzenleyeceğiz. Turizm sektöründe çalışanların mesleki yeterlilikleri, turizm birliklerinin yasal yaptırım ve denetim sorunları ve çözüm önerilerini ele alacağız. Bu yasayla, hem çalışan hakları ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi, hem de işletmelerin kanuni altyapısını sağlamlaştırmayı amaçlıyoruz. Bu sektörden ekmek yiyen milyonlarca insan var.  Bu ülke bizim, turizm hepimizin”dedi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.