• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 27 °C
  • Manisa 28 °C
  • Denizli 30 °C
  • Antalya 24 °C

Şakran Sanayi Sitesinin Temelleri Atıldı

Şakran Sanayi Sitesinin Temelleri Atıldı
S.S Şakran Sanayi Sitesi toplu işyeri yapı kooperatifi tarafından 18500m2 üzerinde 79 dükkanın kurulacağı sanayi sitesinin temelleri atıldı.

S.S Şakran Sanayi Sitesi toplu işyeri yapı kooperatifi tarafından 18500m2 üzerinde 79 dükkanın kurulacağı sanayi sitesinin temellerini attı.

Temel atma töreninde konuşan S.S Şakran Sanayi Sitesi toplu işyeri yapı kooperatifi başkanı Hüseyin Ekren çok uzun ve sıkıntılı süreçlerden sonra temel atma törenini geçekleştirdikleri ifade etti. Ekren: "Tüm alımları yaptıktan sonra 1/1000 uygulaması için belediye müracaat ettik. 2020 pandemi başladı, pandeminin ortalarında ise kadastro 22.a uygulamasını başlattı. Böyle olunca belediye 18 uygulamasını yapamadı tüm bu olumsuzlukların sonunda 2022 Aralık ayında arsa olarak tapularımızı aldık. Hemen ruhsat için belediye müracaatımızı yaptık ve Mayıs ayının onlarına doğru inşaat ruhsatımızı aldık. Haziran ayında ihaleye çıktık, Temmuz’da ihale sonuçlandı. Bugün de hep birlikte temellerimizi atıyoruz. Başkanımız sayın Serkan Acar’a teşekkür etmek istiyorum. Ne zaman belediye ile ilgili bir işimiz olsa yardımcı olmuştur. Kooperatifçilik müteahhitliği benzemez. Müteahhit kendi maddi ve manevi birikimlerini birleştirerek iş yapar, kooperatif ise üyelerden aldığı aidatlar kadar iş yapar. Kooperatife ortak olmak isteyenler için iki şey çok önemlidir bir yöneticilere güven, 2 sabır. Bunlar olmazsa olmazıdır kooperatifçiliğin.Değerli ortaklarımız sabrınız ve güveniniz için hepinize yönetim ve denetim kurulları adına çok teşekkür ederim. Temelimiz hepimize hayırlı olsun" dedi.

ŞAKRAN'A HAYIRLI OLSUN

Ekren'den sonra konuşma yapan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar böyle bir projenin önemli olduğunu ifade ederek şunları söyledi: "Esnaflarımızı bir arada tutacak, Şakran'dan geçen Çanakkale yolu üzerindeki o kötü görüntüyü ortadan kaldıracak bir sanayi sitesini hep dile getiriyorduk. Başkanımızın da belirttiği gibi 1988 yılında bu planlanmış. O kadar zorluklarla biz dinlerken yorulduk. O zorlukların üstesinden gelinip bugün burada Şakranımıza bir sanayi sitesi kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ben bu projenin bir an önce kazasız belasız bitirilmesini temenni ediyorum. Kooperatifimiz böyle bir proje için taşın altına elini koyduğu için, kooperatif başkanımız başta olmak üzere tüm yönetimine çok teşekkür ediyorum. Sanayi sitesinin Şakranımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Törende son olarak konuşan Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney Şakran'nın Aliağa'nın gözbebeği yerlerinden olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Şakran bölgesi Aliağa'nın gözbebeği yerlerinden birisi. Buraya da böylesine güzel tesisler yakışır. Hem esnaflarımız, hem hizmet alacak vatandaşlarımız için toplu işyerlerinin bir arada olması son dere önemli. Bu kooperatifin bu aşamaya gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tüm üyelerimize bol bereketli kazançlar diliyorum. Allah kazasız belasız inşaatı bitirmeyi nasip etsin. İnşallah en kısa zamanda bitince de açılış kurdelesini hep birlikte keseriz" dedi. Konuşmaların ardından dualar eşliğinde temel atma töreni gerçekleştirildi.

S.S Şakran Sanayi Sitesi toplu işyeri yapı kooperatifi temel atma törenine Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Ticaret Odası Başkanı Ömer Ertürk, Ticaret Odası Meclis Üyesi Uğur Akyıldız, Şoförler Odası ve Esnaf Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Salih Yiyitalp, Bergama Ticaret Odası Başkanı Lütfi Kolat, Ethem Yorulmaz, DP İlçe Başkanı Gürcan Alkan, Aliağa Belediye Meclis Üyesi Yasin Çıvlan, Bal-Göç Aliağa Şube Başkanı Rukiye Güneş, AKP İlçe Başkan Yardımcısı Coşkun Irmak, Şakran mahalle muhtarı Metin Yıldız, MHP İlçe Başkanı Nuray AYDEMİR ve yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

sakran-sanayi-sitesi-temel-atma-01.jpgsakran-sanayi-sitesi-temel-atma-02.jpgsakran-sanayi-sitesi-temel-atma-03.jpgsakran-sanayi-sitesi-temel-atma-04.jpg

sakran-sanayi-sitesi-temel-atma-05.jpgsakran-sanayi-sitesi-temel-atma-06.jpgsakran-sanayi-sitesi-temel-atma-07.jpgsakran-sanayi-sitesi-temel-atma-08.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.