• BIST 10047.74
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 24 °C
  • Manisa 24 °C
  • Denizli 28 °C
  • Antalya 26 °C

İKÇÜ İlk Hekimlerini Uğurladı

İKÇÜ İlk Hekimlerini Uğurladı
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi, ilk öğrencilerini hekim olarak mesleğe uğurladı.

İKÇÜ İLK HEKİMLERİNİ UĞURLADI

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi, ilk öğrencilerini hekim olarak mesleğe uğurladı.

6 yıl önce doktor olma hayaliyle tıp fakültesini seçerek büyük bir başarıyla eğitimlerini tamamlayan 90 genç hekim, bu mutlu günlerini aileleriyle paylaştı.

Genç hekimler,  Prof.Dr. Servet Akar ile hep bir ağızdan Hipokrat Yemini ederek mesleğe ilk adımı attılar. Gençler hazırladıkları video ile zaman zaman meslektaşlarına yönelen şiddeti kınadı. Mezuniyet gecesinde görevi başında şehit edilen hekimler unutulmadı. Beyaz gömlekliler, şehitler için hazırlanan köşeye karanfil bıraktılar.

Dekan Prof.Dr. Mehmet Tokaç’ın ev sahipliğinde İzmir Âşık Veysel Rekreasyon Alanı Bornova Amfi Tiyatrosunda gerçekleştirilen törene; Rektör Prof.Dr. Galip Akhan, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Turan Gökçe, Dekanlar, akademisyenler ve çok sayıda konuk katıldı.

“7 YILDA UZUN MESAFE ALDIK”

Genç Hekimlere seslenen Rektör Prof.Dr. Akhan, kuruluşunda bu yana İKÇÜ Tıp Fakültesinin geldiği aşamaları gururla takip ettiğini, kendisinin de öğretim üyesi olduğu fakültelerinden, ilk mezunları mesleğe uğurlamaktan ayrı bir heyecan yaşadığını kaydetti. Başarının ekip işi olduğunu vurgulayan Prof.Dr. Akhan, “Fakültemizin başarısında her birinizin ayrı ayrı imzası var. İKÇÜ Tıp Fakültesi, yedi yılda değerli akademisyenlerimizin başarılı bilimsel çalışmalarıyla, üst başarı dilimden aldığımız öğrencilerimizle, çok mesafe aldı. Türkiye’de sözü edilen bir fakülte haline geldi. Sürekli öğrenci merkezli çalıştık ve öğrencilerimizin sahip olduğu imkânları hep üst düzeyde tuttuk.” dedi.

“EKİBİNİZİ İYİ SEÇİN”

“Doktorluk tam olarak ekip işidir.” diyen Rektör Prof.Dr. Akhan,  “Hemşiresi, paramediği, intörn doktoruyla hastaneler ekip çalışmasının zirvede olduğu yerlerdir. Ekibinizi iyi seçin, ekibinizle iletişiminizi her zaman iyi tutun.” şeklinde tavsiyelerde bulundu.

“ULUSLARARASI ALANDA BAŞARI BEKLİYORUZ”

Türkiye'deki Tıp eğitiminin, uluslararası alanda oldukça iyi bir saygınlığa ulaştığını vurgulayan Rektör Prof.Dr. Akhan, “ Bunun bir sonucu olarak da; Nobel Tıp ödülü alan, alanlarında Avrupa’da Amerika’da bölüm başkanlığına yükselen, ‘En İyi Doktor’ ödülünü alan hekimlerimizle gurur duyarız. Arkadaşlar önünüzde Gazi Yaşargil, Mehmet Öz ve Aziz Sancar gibi ismi bilinen veya bilinmeyen pek çok örnek var. O yüzden yılmadan çalışın, uluslararası alanda gurur duyacağımız hekim olmaya aday olduğunuzu asla unutmayın.” dedi.

“ESKİ YERLEŞİK TIP FAKÜLTELERİNİN DÜZEYİNE ERİŞTİK”

Genç meslektaşlarına seslenen Dekan Prof.Dr. Mehmet Tokaç ise yeni kurulan Tıp Fakültelerinden, tıp eğitimi ve öğretimi konusunda daha geniş imkânlara sahip olmaları açısından daha şanslı olduklarını ifade eden etti. Tokaç, geldikleri aşamayı rakamlarla aktardı: “2011-2012 Öğretim Yılında ilk öğrencilerimizi alarak, 27 akademik personelle çıktığımız bu yolda, 2017 yılına geldiğimizde toplam 125 hocaya, lisans ve lisansüstü programlarında eğitim alan 1172 öğrenciye ulaştık. Fakültemiz ve Sağlık Bakanlığı kadrosunda bulunan toplam araştırma görevlisi sayısı ana ve yan dallar dâhil 256’dır. Fakültemiz bu gün eski yerleşik tıp fakültelerinin düzeyine erişmiş durumdadır. Bundan sonrası için hedef Fakültemizi daha ileriye götürecek farklar oluşturmaktır. “

“ATAMIZIN SÖZÜNE LAYIK OLUNUZ”

Dekan Prof.Dr. Tokaç, genç hekimlerden Hipokrat Yeminini asla unutmamalarını isterken; onlara önemli tavsiyelerde bulundu. “Dünyaya ‘ben merkezli’ bakmayın, hastalarınızla empati kurun. Hasta-hekim arasındaki o kutsal iletişimi her şartta koruyun Sizler, toplumu tanıyan, toplumun sorunlarına duyarlılık, akıl ve bilimsellikle yaklaşan hekimler olarak, güzel ülkemizde sağlıklı bir toplum oluşturma görevlerinizde dayanışma halinde olmalısınız. Hocalarınıza ve meslektaşlarınıza saygı gösteriniz. Din, milliyet, cinsiyet, ırk ve parti farklarının görevinizle vicdanınız arasına girmesine izin vermeyiniz.  Beni Türk hekimlerine emanet edin diyen Atamızın bu sözüne layık olunuz. “ dedi.

“EŞSİZ VAKA DENEYİMİMİZ OLDU”

Mezun hekimler adına konuşan okul birincisi Dr. Büşra Aytekin, mezun olduktan sonraki süreçte hangi yolu seçerlerse seçsinler, görevlerini en iyi şekilde yapacakları bir bölüme ve şehre gitmeyi arzu ettiklerini söyledi. Üniversitede İKÇÜ’yü tercih etmelerindeki en önemli sebebinin Yeşilyurt EAH gibi bölgeye hitap eden bir hastane bünyesinde eğitim alabilmek olduğunu söyleyen Dr.Aytekin, “Binlerce farklı vaka, hasta görerek eşi bulunmaz tecrübeler kazandık. Çoğu doktorun göremediği biz daha öğrenciyken gördüğümüz ender vakalarımız oldu. İlk öğrencileri ve ilk mezunu olduğumuz İKÇÜ Tıp Fakültesinden ayrılmanın gururunu yaşıyoruz. Bizlerin meslek hayatına sunduğu eşsiz katkılarından dolayı hocalarımıza teşekkür ediyoruz. Hayatlarının odak noktasında her daim yer aldığımız her zaman destekleriyle mutlu olduğumuz ailelerimize teşekkürü bir borç biliriz” diye konuştu.

Dr.Aytekin’in mezunlar kütüğüne ismini çakmasının ardından fakülteyi ilk on başarısıyla bitiren genç hekimler Dr. Ecem İnce, Ali Emre Karakış, Dr.Hande Çökmüş, Dr.Pınar Uçar, Dr.Dilşah Başkol, Dr.Edanur Demir, Dr.Buket Belendir, Dr.Sema Arı, Dr.Ecenur Varol’a teşekkür plaketlerini törene katılan protokol takdim etti./ EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.