• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 21 °C
  • Manisa 17 °C
  • Denizli 18 °C
  • Antalya 21 °C

Aliağa’da Balık Ekmek Şenliği

Aliağa’da Balık Ekmek Şenliği
Aliağa’da, 1 Eylül Cuma günü başlayan 2023-2024 balık av sezonu, düzenlenen balık ekmek şenliği ile kutlandı.

Aliağa’da, 1 Eylül Cuma günü başlayan 2023-2024 balık av sezonu, düzenlenen balık ekmek şenliği ile kutlandı.

Aliağa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi’nin destekleri, Aliağa S.S. Su Ürünleri Kooperatifi’nin ev sahipliğinde düzenlenen şenlikte katılımcılara ücretsiz balık ekmek ikramı yapıldı.  

Balıkçı barınağında geleneksel olarak ikincisi düzenlenen etkinliğe Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yusuf Can Gökgöz, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Ömür Avcı, Aliağa Sahil Güvenlik TCSG 30 Bot Komutanı Yüzbaşı Çağrı Gültekin, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Özkan Orhun, Aliağa İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mazlum Selim Aksakal, siyasi parti yöneticileri, Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi Başkan Yardımcısı Ufuk Yıldırım, Aliağa Ticaret Odası Başkanı Ömer Ertürk, S.S. Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hakan Şengül, Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Aliağa Amatör Balıkçılar ve Deniz Sporları Derneği Başkanı Naci Biçer, balıkçılar ve vatandaşlar katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Aliağa S.S. Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hakan Şengül, “Rızkını denizden çıkaran balıkçı kardeşlerime bol kazançlı, bereketli bir yıl olmasını diliyorum” dedi.

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, “Vira Bismillah”
Balıkçıların bereketli bir avlanma sezonu geçirmesini dileyen Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, “Rızkını denizden alan, denizden çıkaran balıkçılarımızı saygıyla, sevgiyle, muhabbetle selamlıyorum. Yurt genelinde olduğu gibi Aliağamızda da balık av dönemi başladı. Tüm balıkçılarımız için Vira Bismillah” dedi.

Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, “Tüm Balıkçılarımızın Bereketli Bir Yıl Geçirmelerini Diliyorum”
Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: “1 Eylül itibariyle denizlerde av yasağı sona erdi ve rızkını denizlerden çıkaran balıkçılarımız, denizlere açılarak avlanmaya başladı. Geleneksel hale gelen ve bu yıl ikincisi yapılan balık ekmek festivalinin önümüzdeki yıllarda da devam edeceğine inanıyorum. Balık ekmek festivalinde asıl olan tüm hemşehrilerimizle birlikte güzel bir ortam yakalayabilmekti. Bu güzel ortamın oluşmasında emeği geçen Su Ürünleri Kooperatifimize, Deniz Ticaret Odası’na çok teşekkür ediyorum. Tüm balıkçılarımızın bol ve bereketli bir yıl geçirmelerini diliyorum”

Halk Oyunları Şenliğe Renk Kattı
Programda katılımcılara ücretsiz balık ekmek ikramları yapılırken balıkçı teknelerinin deniz temizliğinin önemine vurgu yapan pankartlarla yaptığı geçiş beğeni topladı. Programın devamında ise zeybek ve horon ekiplerinin gösterileri de şenliğe renk kattı. 

balikekmek-02.jpgbalikekmek-03.jpgbalikekmek-04.jpgbalikekmek-05.jpg
 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.