• BIST 8715.56
  • Altın 2240.804
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.1052
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 13 °C
  • Manisa 10 °C
  • Denizli 13 °C
  • Antalya 16 °C

Aliağa’ya Alternatif Semt Pazarları Kuruluyor

Aliağa’ya Alternatif Semt Pazarları Kuruluyor
Koronavirüs salgını ile mücadele tedbirleri kapsamında Aliağa İlçe Hıfzıssıhha Kurulu Kararı Gereğince Aliağa’da her hafta kurulan Cumartesi ve Çarşamba Pazarları kapatıldı.

ALİAĞA’YA ALTERNATİF SEMT PAZARLARI KURULUYOR

ALİAĞA’DA CUMARTESİ VE ÇARŞAMBA PAZARLARI KAPATILDI

Koronavirüs salgını ile mücadele tedbirleri kapsamında Aliağa İlçe Hıfzıssıhha Kurulu Kararı Gereğince Aliağa’da her hafta kurulan Cumartesi ve Çarşamba Pazarları kapatıldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan ‘Pazar Yerleri’ konulu genelge uyarınca, halk sağlığının korunması, virüs salgınının yayılımının önlenmesi amacıyla alınan karar kapsamında Aliağa’da Cumartesi ve Çarşamba günleri kurulan halk pazarlarının kapatılması kararı alındı.

‘Lütfen evlerimizde kalalım ve zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayalım’ uyarısında bulunan Aliağa İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, pazar yerlerinin ikinci bir genelgeye kadar kapalı kalacağını bildirdi.

ALTERNATİF SEMT PAZARLARI GELİYOR

Koronavirüs salgını tehdidine karşı İçişleri Bakanlığı genelgesi ve İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereğince Çarşamba Pazarı ve Cumartesi Pazarı ikinci bir genelgeye kadar kapatılırken, Aliağa Belediyesi vatandaşların temel gıda ve temizlik ihtiyaçlarını kurulacak daha az yoğunluğun olacağı, sosyal mesafe ve izolasyonun tesis edileceği, semt pazarlarından karşılanması için harekete geçti.

İçişleri Bakanlığı tarafından 26 Mart’ta yayınlanan “Pazar Yerleri” konulu genelgede yer alan

“Temel gıda ve temizlik maddelerinin satışının yapıldığı pazarlarda, Valilik ve Kaymakamlıklarca belediyeler ile işbirliği içinde, yoğunluğun oluşturacağı temaslar nedeniyle virüsün bulaşmasını engellemek amacıyla vatandaşların temel gıda ve temizlik maddelerine erişimini engellemeden, pazar yerleri ve günlerine ilişkin olarak alternatifler üretilerek tedbirler planlanabilecektir.” ve “İl, ilçe ve beldede yaşayan vatandaşların temel gıda ve temizlik maddelerinin karşılanması için mevcut pazarlardaki yoğunluk göz önünde tutularak ihtiyaca göre yeni pazar ve satış yerleri belirlenebilecektir.” Hükmünden harekete geçen Aliağa Belediyesi, Aliağa’da mahallelerde semt pazarları kurulması için çalışmalarında sona geldi.

KAPALI PAZAR YERLERİ SEMT PAZARI OLUYOR

Belediye, virüs salgını nedeniyle zor günler geçiren Aliağa halkının temel ihtiyaçlarını mahallesinde karşılayabilecek semt pazarları projesini hızla gerçekleştirecek. İlk etapta Çarşamba ve Cumartesi Pazarlarının bulunduğu alanlarda haftanın 5 günü hizmet verecek temel gıda ve temizlik malzemelerini kapsayan semt pazarları kurulacak.

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen genelgeye göre pazar yerlerinde şu hususlara dikkat edilecek;

1-Vatandaşların sebze, meyve, tahıl, bakliyat, temizlik malzemesi gibi temel gıda ve temizlik maddelerinin karşılandığı pazarlarda giyim, oyuncak, vb. zaruri olmayan ihtiyaç maddelerinin satışına izin verilmeyecek.

2- Kamuoyunda sosyete pazarı olarak adlandırılanlar başta olmak üzere sergi ve tezgâhlarda giyim, oyuncak, süs eşyası, çanta v.b zaruri olmayan ihtiyaç maddelerinin satışının yapıldığı tüm pazarların faaliyetleri 27.03.2020 tarihi 17;00 itibariyle geçici bir süreliğine durdurulacak.

3-Temel gıda ve temizlik maddelerinin satışının yapıldığı pazarlarda, Valilik ve Kaymakamlıklarca belediyeler ile işbirliği içinde, yoğunluğun oluşturacağı temaslar nedeniyle virüsün bulaşmasını engellemek amacıyla vatandaşların temel gıda ve temizlik maddelerine erişimini engellemeden, pazar yerleri ve günlerine ilişkin olarak alternatifler üretilerek tedbirler planlanabilecek.

4-İl, ilçe ve beldede yaşayan vatandaşların temel gıda ve temizlik maddelerinin karşılanması için mevcut pazarlardaki yoğunluk göz önünde tutularak ihtiyaca göre yeni pazar ve satış yerleri belirlenebilecek.

5-Pazarlara ilişkin alınacak tedbirler kapsamında vatandaşların temel gıda ve temizlik maddelerine erişiminde belediyeler tarafından doğrudan hizmetin sunumu başta olmak üzere tedbirler alınabilecek.

6-Mevcut Pazar yerlerinde ve yoğunluğu dağıtmak için belirlenen yeni pazar ve satış yerlerinde her bir satış yeri (tezgah ve sergi) arasında en az 3 metre mesafe olacak şekilde pazar ve satış yerleri düzenlenecek.

7- Mevcut pazar yerlerinin genişletilmesi (ilave cadde ve sokakların dahil edilmesi vb), yeni satış yerlerinin belirlenmesi, gerek görüldüğünde geçici süreliğine zaruri olmayan ihtiyaç maddelerinin satışının yapıldığı pazar yerlerinin ve parsellerinin bu amaçla tahsis edilmesi tedbirlerinin biri veya hepsi birlikte kullanılacak.

8-Pazar ve satış yerlerinde ambalajsız satılan yaş sebze ve meyvelerin tüketicilerce temas edilmeden, doğrudan pazarcı esnafı tarafından hijyen koşullarına dikkat edilerek poşetlenmesi ve satışının yapılması sağlanacaktır. Bu husus pazar ve satış yerlerinde görevlendirilecek zabıta memurları tarafından sürekli kontrol edilecek.

9-Pazarcı esnafı kişisel hijyen kurallarına uyması konusunda uyarılarak koruyucu önlemleri alınması sağlanacak; bu husus belediye zabıtası ve ilgili esnaf odaları tarafından denetlenerek gerekli işlem yapılacak.

10-Belediyelerce pazar yerlerinde çöp toplama, hijyen ve dezenfeksiyon hususunda gerekli tedbir alınacak.

11-Pazar yerleri en geç saat 19:00’a kadar faaliyet yürütebilecek; buna yönelik tebligatlar pazar esnafına yapılacak.

12-Pazar yerleri yerlerinde belediyeler pazar esnafı ve vatandaşlarımız için el dezenfektanı konusunda destek olacaklar.

// EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.