• BIST 8989.95
  • Altın 2281.224
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.049
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C
  • Manisa 21 °C
  • Denizli 19 °C
  • Antalya 19 °C
» »

Yeryüzü Cenneti Marmaris Sonbaharda Daha Güzel...

Yeryüzü Cenneti Marmaris Sonbaharda Daha Güzel...
Milattan önce 12 bin yılına kadar uzanan köklü bir yerleşim tarihine sahip olan Marmaris, Muğla'nın turistik ilçelerinden biridir.

 Tarih boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapan Marmaris ilçesi, bu medeniyetlerden pek çok eseri ise halen bünyesinde barındırmaktadır. Yılın büyük bir bölümünü ılık ve sıcak geçiren iklimi sayesinde Marmaris, yılın hemen her vaktinde yerli ve yabancı turistler tarafından deniz turizmi için tercih edilmektedir. 

Marmaris'te Gezilecek Yerler 

Tarihi özellikli yapılara ve eşsiz doğal güzelliklere sahip olan Marmaris'te Gezilecek Yerler listesi oldukça kabarıktır. Milattan önce 2. bin yılda inşa edilmiş olan Marmaris Kalesi, restore edildikten sonra 1991 yılında müze olarak hizmete açılmıştır. Müze içerisinde bulunan arkeoloji eserleri sayesinde Marmaris tarihine ışık tutabilirsiniz. Kimi söylentilere göre Marmaris Kalesi, Kanuni Sultan Süleyman devrinde de restorasyon çalışması görmüş ve bu çalışmanın sonucunda ortaya çıkan eseri Kanuni'nin beğenmemesi sonucu çalışmayı yürüten mimar asılmıştır. Yine bu söylentiye göre Marmaris ismi "Mimarı As" kelimelerinden gelmektedir.

Kanuni Sultan Süleyman'ın annesi Valide Hafsa Sultan için 1545 yılında inşa ettirilen Hafsa Sultan Kervansarayı, Rodos seferi sırasında konaklama ve ticaret noktası olma görevini üstlenmiştir.

Etnografya ve Arkeoloji olmak üzere 2 bölümden oluşan Halıcı Ahmet Urkay Müzesi, 3 bin metrekare üzerine kurulmuş özel bir müzedir. Marmaris, tarihi özellikli yapılarının yanında sahip olduğu doğal güzellikler ile de misafirlerinin memnuniyetini sağlamaktadır. Marmaris'in sahip olduğu doğal güzellikleri sıralamaya plajlardan başlayacak olursak; İçmeler Plajı, Turunç Halk Plajı, Cennet Adası Plajı, Sedir Adası Plajı, Uzunyalı Plajı ve Boncuk Koyu Plajı ziyaret etmeye değerdir.

Marmaris'in diğer doğal güzellikleri olan eşsiz güzellikteki koyları sıralayacak olursak; Bördübet, Kumlubük, Abdi Reis Koyu, Ayın Koyu, Kızkumu, Amos Koyu, Marmaris Boncuk Koyu, Turunç, Hisarönü ve Selimiye koylarını gezi planınıza ekleyebilirsiniz. 

Marmaris'te Konaklama 

Yılın hemen her mevsimi tatil planları için Marmaris'i tercih eden yerli ve yabancı turistler, Marmariste konaklama imkanlarının oldukça gelişmesine yol açmıştır. Konforlu hizmetleri ile dikkat çeken Marmaris Otelleri her bütçeye hitap edebilen zengin alternatifleri ile yerli ve yabancı turistlerin dikkatini cezbetmektedir. 

Marmaris'te Ne Yenir? 

Zeytinyağlıların ve sebze yemeklerinin meşhur olduğu Marmaris'te et yemeklerine rastlamak da mümkündür. Yöresel tatlardan Dutmeş Çorbası, Döş Dolması, Sebzeli Çıntar Kavurması, Ekşili Biber ve Keşkek'i deneyebilirsiniz. 

Siz de Marmaris'i tatil planlarınızın üst sıralarına ekleyin; tarihi özellikli yapılar, eşsiz doğal güzellikler, plaj ve koylarla bu güzel Ege ilçesini keşfetme fırsatı için geç kalmayın! 

Marmaris Otelleri İçin Tıkla:  http://www.tatil.com/marmaris-otelleri

İzlenme: 11750
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu videoya henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.