• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C
  • Manisa 17 °C
  • Denizli 13 °C
  • Antalya 19 °C

Türkiye’de her üç taraftardan biri deplasmana gidiyor

Türkiye’de her üç taraftardan biri deplasmana gidiyor
TÜRKİYE’DE HER ÜÇ TARAFTARDAN BİRİ DEPLASMANA GİDİYOR

Seyahat sitesi momondo’nun yeni araştırması, spor ile seyahat arasındaki ilişkiyi mercek altına alıyor. Spor tutkunu beş ülkede yapılan araştırmaya göre Türk taraftarlar deplasmana gitmeyi en çok sevenler arasında!

Bu akşam oynanacak Olympique Lyon – Beşiktaş maçını izlemek için çok sayıda Türk taraftar Fransa’ya seyahat etti. Tıpkı Fenerbahçe ve Galatasaray’ın Avrupa maçlarında olduğu gibi. Peki Türk taraftarlar arasında deplasmana gitme oranları nasıl? Seyahat sitesi momondo, bu sorunun yanıtını alabilmek için spor tutkusuyla bilinen beş ülkedeki taraftarlara “Tuttuğunuz takımı desteklemek için başka bir şehre ya da ülkeye gidiyor musunuz?” sorusunu yöneltti.

ÜÇ TARAFTARDAN BİRİ DEPLASMANA GİDİYOR
Sonuçlar, Türk taraftarların yüzde 32’sinin deplasman maçlarına gittiğini gösteriyor. Başka bir deyişle her üç taraftardan biri tutkunu olduğu renklerin peşinde yollara düşüyor.

EN FANATİK TARAFTAR BİZDE
Türk katılımcıların yüzde 7’si, şehir veya ülke fark etmeksizin takımının tüm maçlarını takip ettiğini söylüyor. Bu oran, Brezilya, İspanya, İtalya, Portekiz gibi araştırmaya katılan diğer spor tutkunu ülkelerdekinden daha yüksek. Bu alanda en yakın takipçimiz ise yüzde 6’yla Brezilya.

EN YAKIN TAKİPÇİMİZ BREZİLYA
Türkiye’de “Hepsine olmasa da bazı deplasman maçlarına gidiyorum,” diyenlerin oranı, yüzde 14’le yine diğer ülkelerden daha yüksek. Bizi yüzde 13’le Brezilyalı ve yüzde 12’yle İspanyol ve İtalyan taraftarlar takip ediyor. “Nadiren de olsa deplasmana giderim. Bugüne dek en azından birkaç karşılaşmayı yerinde izledim,” diyen Türklerin oranı ise yüzde 11. Bu alanda Brezilya’nın ardından ikinciyiz. En yakın takipçimiz ise yüzde 10’luk oranlarla İspanya ve Portekiz.

“SPOR SAYESİNDE YENİ ÜLKELER KEŞFEDİYORUZ”
momondo sözcüsü Serpil Öztürk, sonuçları şöyle yorumladı: “Türkiye ile ilgili verilerimiz, her yıl çok sayıda taraftarın takımlarının peşinde farklı ülkeleri ziyaret ettiğini gösteriyor. Başka bir deyişle spor tutkusu, seyahati teşvik ederek yeni ülkeleri tanımamıza imkan sağlıyor. Spor dallarına göre incelediğimizde, futbol maçları için yapılan seyahatlerin zirvede olduğunu görüyoruz. Ancak basketbol takımlarımızın uluslararası alanda elde ettiği başarılar, bu spor dalını izlemek için seyahat edenlerin sayısını da hızla artırıyor.”

Momondo ???
momondo.com.tr uçak bileti, otel ve kiralık araçlar için en iyi fiyatları bulabileceğiniz ücretsiz, bağımsız ve global bir seyahat arama sitesidir. Bugüne kadar birçok ödül alan momondo, sektör öncüleri CNN, New York Times ve Daily Telegraph tarafından tavsiye edilmiştir. Genel müdürlüğü Kopenhag’ta olan momondo 31 ülkede hizmet vermektedir. momondo’nun iPhone, Android için ücretsiz uygulamaları bulunmaktadır.

İZMİR, Balçova, Çiğli, Gaziemir, Karşıyaka, Konak, Aliağa, Bayındır, Bergama, Beydağ, Bornova, Buca, Çeşme, Dikili, Foça, Karaburun, Kemalpaşa, Kınık, Kiraz, Menderes, Menemen, Narlıbahçe, Ödemiş, Seferihisar, Selçuk, Tire, Torbalı, Urla, Güzelbahçe, Urla

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.