• BIST 9060.71
  • Altın 2292.356
  • Dolar 32.3135
  • Euro 35.0966
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C
  • Manisa 23 °C
  • Denizli 21 °C
  • Antalya 20 °C

Türkiye Windsurf Ligi Başlıyor

Türkiye Windsurf Ligi Başlıyor
İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, Türkiye Yelken Federasyonu, Ayvalık Belediyesi, Dikili Belediyesi ve Urla Megapol Yelken ve Windsurf Kulübü işbirliği ile düzenlenen Türkiye Windsurf Ligi, önümüzdeki hafta başlıyor

TÜRKİYE WİNDSURF LİGİ BAŞLIYOR

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, Türkiye Yelken Federasyonu, Ayvalık Belediyesi, Dikili Belediyesi ve Urla Megapol Yelken ve Windsurf Kulübü işbirliği ile düzenlenen Türkiye Windsurf Ligi, önümüzdeki hafta başlıyor. Rüzgâr sörfünün önde gelen isimlerinin katılacağı üç ayak üzerinden oluşacak Türkiye Windsurf Ligi Yarışları sayesinde bu yaz Ege kıyılarında sörf rüzgârı esecek.

Yarışmalarda ana tema otizm konusunda farkındalığı artırmak olacak. Yelkenciler “Otizmin Farkındayız” yazılı özel tişörtler giyecek. Yarışlarda elde edilecek gelirin tamamı ise otizmli çocukların eğitimine bağışlanacak.

Tüm yaz boyunca devam edecek olan yarışların startı 23-26 Haziran 2016 tarihleri arasında Ayvalık’ta verilecek. Ayvalık Yelken İhtisas Kulübü’ndeki yarışlar halkın katılımıyla şenlik havasında gerçekleşecek. Yarışlarda Ayvalık Belediyesi tarafından özel ödülün verileceği uzun mesafe yarış da yapılacak. Türkiye Windsurf Ligi’nin Dikili ayağı 28-31 Temmuz 2016 tarihleri arasında Çandarlı Doğu plajında, Urla ayağı ise 25-28 Ağustos 2016 tarihlerinde İçmeler mevkiindeki Urla Megapol Yelken ve Windsurf Kulübü’nde düzenlenecek.

“RÜZGÂR OTİZMLİ ÇOCUKLARIMIZ İÇİN ESECEK”

Her yarış sonunda bölgede dereceye girenler seçilirken, tüm yarışların sonucunda Türkiye Windsurf Ligi’nde ilk 3’e girenler, kupalarını Urla’da yapılacak törende alacaklar.

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, bu yıl başlattıkları Windsurf Ligi’ni her yıl katılımı artırarak geleneksel hale getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Öztürk, “Bu yarışlar sayesinde sporcularımız hem farklı kıyılarda yarışma hem de yeteneklerini sergileme imkânı bulacaklar. Bu yarışlar Ege bölgemizin ve Türkiye’nin tanıtımı için güçlü bir fırsat olacaktır. Türkiye çapında düzenlenen bu yarışların kısa sürede yurtdışı katılımıyla uluslararası hale geleceğini biliyoruz. Bu yarışlar sadece spor ve tanıtım organizasyonundan ibaret olmayacak. Rüzgâr, otizmli çocuklarımıza destek için esecek. Sörfçülerimize başarılar dilerken, halkımızı da heyecanlı geçeceğine inandığımız yarışları izlemeye davet ediyoruz” dedi.

Türkiye Windsurf Ligi’nin ilk ayağının Ayvalık’ta düzenlenmesinin, ilçenin tanıtımı ve turizmi açısından büyük önem taşıdığını söyleyen Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, “Ayvalık’ı windsurf alanında bir marka haline getirmeyi amaçlıyoruz. İlçemizde su sporlarının yaygınlaşmasını önemsiyoruz. Dileğimiz bu etkinliğin uluslararası bir hale dönüşerek ülkemiz sınırlarını aşması” diye konuştu.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.