• BIST 9046.62
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 23 °C
  • Manisa 22 °C
  • Denizli 21 °C
  • Antalya 21 °C

Türkiye Vodafone Vakfı 10 Yılda 170 Bini Aşkın Engelli Bireyin Hayatını Kolaylaştırdı

Türkiye Vodafone Vakfı 10 Yılda 170 Bini Aşkın Engelli Bireyin Hayatını Kolaylaştırdı
Toplumsal değişim ve dönüşümün öncüsü olma hedefiyle faaliyetlerini sürdüren Türkiye Vodafone Vakfı,

Toplumsal değişim ve dönüşümün öncüsü olma hedefiyle faaliyetlerini sürdüren Türkiye Vodafone Vakfı, iletişim teknolojilerinin dönüştürücü gücünü kullanarak engelli bireylerin hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor. Düşler Akademisi projesiyle 2008’den bu yana yaklaşık 19 bini aşkın gönüllü ile 6 binden fazla öğrencinin engellerini aşmasına destek olan Vakıf, Türkiye'nin en kapsamlı işaret dili eğitim uygulaması “İŞARET” ile de 3 milyon işitme engelli ve yakınlarının hayatını kolaylaştırıyor. Türkiye Vodafone Vakfı’nın bugüne kadar tüm projeleriyle ulaştığı engelli ve dezavantajlı birey sayısı 170 bini aştı.

02 Aralık 2017 – Daha iyi bir gelecek için iletişim teknolojileriyle Türkiye'de herkese ilham vermeyi hedefleyen Vodafone, 2007 yılında kurduğu Türkiye Vodafone Vakfı aracılığıyla engelli ve sosyal dezavantajlı bireyleri ekonomik ve sosyal hayata kazandırmaya devam ediyor. Türkiye Vodafone Vakfı’nın gerçekleştirdiği sosyal projelerle bugüne kadar toplam 170 bini aşkın engelli ve dezavantajlı bireye ulaşıldı.

Türkiye Vodafone Vakfı, Alternatif Yaşam Derneği ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğiyle 2008 yılında hayata geçirilen “Düşler Akademisi” projesiyle bugüne kadar 9 bini aşkın gönüllü ile 6 binden fazla öğrenciye ulaşılırken, Türkiye Vodafone Vakfı’nın “Düşler Akademisi” projesine aktardığı hibe tutarı 5 milyon TL’yi buldu. Diğer yandan, Türkiye Vodafone Vakfı’nın Düşler Akademisi ile hayata geçirdiği, Türkiye’nin en kapsamlı işaret dili eğitim uygulaması “İŞARET” ise 3 milyon işitme engelli ve yakınlarının hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor.

Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Toplumun önemli bir yüzdesini oluşturan engelli bireyler için kalıcı çözümler üretmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Engelli dostlarımızı topluma kazandırmak için çalışıyoruz. Engelliler için değil, engellilerle birlikte yenilikçi projeler geliştirmeliyiz. Halkımızın engellilerin ihtiyaçları ve topluma nasıl faydaları dokunabileceği ile ilgili bilinçlendirilmesi ve farkındalık yaratılması gerekiyor. ‘Düşler Akademisi’ gibi sosyal girişim projeleriyle engelli bireylere hayatta bağımsız olabileceklerini hissettiren modeller sunmalıyız. ‘Düşler Akademisi’ projesiyle bugüne kadar 6 binden fazla gencimizin hayatına dokunduk. Diğer yandan, işaret dili eğitim uygulamamızla 3 milyon işitme engelli ve yakınları için bu eğitimi cebe taşıdık; zaman ve mekândan bağımsız olarak herkesin kolaylıkla öğrenebileceği bir şekilde sunduk. Türkiye Vodafone Vakfı olarak, bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz tüm projeler ile 170 bini aşkın engelli ve dezavantajlı bireye ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.”

ENGELLİ BİREYLERE SANAT VE SPOR DESTEĞİ

Türkiye Vodafone Vakfı’nın Düşler Akademisi projesiyle fiziksel ve/veya psikolojik çeşitli engelleri bulunan ya da maddi yetersizliklerinden dolayı toplumsal dışlanmaya maruz kalan dezavantajlı gençlere sanat yoluyla kendilerini ifade etmeleri, yeni fikirler üretmeleri, aktif ve üretken bireyler olarak toplumda yer almaları için fırsatlar sunuluyor. İstanbul Ataşehir’deki merkez binada, başta tiyatro, dans, resim, enstrüman eğitimi, fotoğrafçılık branşlarında sanat atölyeleri olmak üzere, iş hayatına hazırlık, iletişim becerileri, bireysel koçluk gibi kişisel gelişim atölyeleri bulunuyor. Antalya Kaş tesisinde ise engelli bireylere sanatta resim, müzik, dans, heykel ve tiyatro; sporda yelken, dalış, tırmanış, futbol, tenis, yoga, voleybol, at binme; eğitimde ise kişisel gelişim, işaret dili, yabancı dil, fotoğraf, kamera ve senaryo dersleri veriliyor.

İŞİTME ENGELLİLERE ÖZEL UYGULAMA

Türkiye'nin en kapsamlı işaret dili eğitim uygulaması “İŞARET”, belli bir müfredatta ders şeklinde anlatımları içermesi nedeniyle Türkiye'de alanında bir ilk olma özelliği taşıyor. İşaret dilini öğrenmek isteyen herkese yönelik olan uygulama, 2.600’den fazla anlatım videosu ve 1.400'e yakın kelime içeren bir sözlükten oluşuyor. Uygulama, Google Play aracılığıyla ücretsiz olarak indirilebiliyor./EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.