• BIST 9079.97
  • Altın 2308.924
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.0934
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Manisa 22 °C
  • Denizli 21 °C
  • Antalya 19 °C

Turizmin Kalbi Travel Turkey İzmir’de atacak

Turizmin Kalbi Travel Turkey İzmir’de atacak
Turizm sektörünün en önemli organizasyonlarından biri olan 11. Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı

Turizm sektörünün en önemli organizasyonlarından biri olan 11. Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı, Partner İl Nevşehir ve Partner Ülke Ukrayna ile 7 Aralık Perşembe günü kapılarını açıyor. Sektörün önemli temsilcileri ile katılımcıları, doğa güzelliğiyle ünlü birçok ülke ve ilin yer alacağı Fuar; 10 Aralık Pazar gününe kadar devam edecek. Eş zamanlı gerçekleşecek 3. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi de 9 Aralık tarihine kadar lezzetli bir program sunacak. 

Dünya ve ülke turizminin İzmir’deki buluşması 11. Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi, Fuar İzmir’de 7 – 10 Aralık 2017 tarihleri arasında gerçekleşiyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve TÜRSAB ortaklığıyla, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde düzenlenen fuar, Partner İl Nevşehir ve Partner Ülke Ukrayna’nın katılımıyla yapılıyor. 

BİN 284 KATILIMCI YER ALIYOR 

Geçtiğimiz yıl 36 farklı ülke ve 60 ilden toplam bin 179 katılımcının yer aldığı fuarda bu yıl ise 36 ülke ile 54 ilden bin 284 katılımcı bulunacak. Çin Halk Cumhuriyeti ve Kırgızistan’ın yanı sıra dünyaca ünlü turizm adası Phuket ile Tayland’ın ilk kez katılacağı fuarda Almanya, Avusturya, Bahreyn, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Cezayir, Etiyopya, Fransa, Gana, Gürcistan, Endonezya, Fas, Filistin, Guney Afrika, Güney Kore, Irak, İngiltere, İsrail, İtalya, Makedonya, Malezya, Namibya, KKTC, Rusya Federasyonu, Suudi Arabistan, Tunus, Türkiye, Özbekistan, Vietnam, Uganda, Ukrayna, Ürdün, Yunanistan da stant açacak. 

UKRAYNA VE NEVŞEHİR TRAVEL TURKEY İZMİR’DE TANITILACAK 

Türkiye ile Travel Turkey İzmir’in partner ülkesi olan Ukrayna arasında pasaportsuz seyahat olanağının bulunması nedeniyle birliktelik ayrı bir önem kazanıyor. Turizm potansiyelinin artırılmasında Travel Turkey İzmir önemli bir rol oynayacak. Ukrayna’dan Türkiye’ye 2014 yılında 657 bin, 2015 yılında ise 706 bin 551 kişi gelirken; 2016 yılında turist sayısı bir milyon 45 bin oldu. Travel Turkey İzmir Fuarı ile birlikte 2018 yılında turist sayısının daha da artması bekleniyor. Ayrıca katılımcılar arasında yapılacak ikili görüşmelerle birlikte ticari anlaşmaların da geliştirilmesi hedefleniyor. 

Partner İl olan Nevşehir ise bölgesindeki otel ve acenteleri, turizm alternatiflerini profesyonellere tanıtacak. Fuarda, yeni turizm anlaşmaları, görüşmelerin yapılması ve bölge turizmine katkı sağlanması hedefleniyor. Bünyesinde Göreme Milli Parkı ve dünyanın 8. harikası olarak kabul edilen Kapadokya’yı barındıran Nevşehir, ülkenin önemli turistik bölgelerinin başında yer alıyor. 

1985 yılında hem kültürel hem de doğal miras olarak UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınan Göreme Milli Parkı ile Kapadokya Bölgesi, birçok tarihi esere ev sahipliği yapıyor. Göreme Milli Parkı, Derinkuyu ve Kaymaklı Yeraltı Şehirleri, Karain Güvercinlikleri, Karlık Kilisesi, Yeşilöz Theodoro Kilisesi ve Soğanlı Arkeolojik Alanı, UNESCO Dünya Miras Listesi’nde bulunuyor. 

ERKEN REZERVASYON FIRSATI 

İç turizmi canlandırmayı, avantajlı ödeme olanakları sağlamayı ve ülkemize gelen yabancı turistlerin daha uygun ödeme koşulları ile seyahat ettiklerine dair yaygın algıyı değiştirmeyi amaçlayan Erken Rezervasyon Kampanyası; T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ev sahipliğinde bu yıl da düzenlenecek. Erken Rezervasyon Kampanyası, 7 Aralık 2017 tarihinde saat 14:00'de Travel Turkey İzmir Fuarı’nda yapılacak basın toplantısı ile başlıyor. 

ÖZEL BÖLÜMLER OLUŞTURULUYOR 

Turizmin önemli unsurlarından biri olarak öne çıkan otelcilik sektörü için de Travel Turkey İzmir’de özel bir bölüm oluşturulacak. ‘Otel Ekipmanları Özel Bölümü’ adı altında oluşturulacak alanda fuara gelen katılımcı ve ziyaretçiler, isteklerini karşılayacak seçenekleri inceleme fırsatı bulacak. 

Fuar kapsamında; fuarizmir’in B holünde gerçekleşecek olan Turizm Ulaşım Özel Bölümü’nde çok sayıda otomotiv firması turizm taşımacılığına yönelik yeni ve en çok ilgi çeken modellerini sergileyecek. 

2018 TROİA YILI ETKİNLİKLERİ TRAVEL TURKEY İZMİR’DE 

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Troia’nın, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girişinin 20. yılı olması nedeniyle ilan edilen ‘2018 Troia Yılı’nın tanıtımı için, ‘Travel Turkey İzmir’de etkinlikler düzenlenecek. 

Bünyesinde bulundurduğu güzelliklerle dünyanın en önemli antik yerleşimlerinden biri olan antik Troia kenti, beş bin yıllık tarihi ile yalnız Türkiye’nin değil dünyanın da en önemli turistik ve tarihi değerlerinin başında geliyor. 

NELER YER ALIYOR? 

fuarizmir’de gerçekleşecek fuarın A Holü’nde Belediyeler, Kalkınma Ajansları, İl Kültür Müdürlükleri, B Holü’nde Acente, otel, tur operatörler, uluslararası destinasyonlar ve profesyonel katılımcı yer alacak. 

Fuarda Seyahat Acentaları, Tur Operatörleri, İş ve Kongre Turizmi, Bakanlıklar, Sağlık Turizmi, Konsolosluklar, Oteller, Zincir Oteller, Tatil Köyleri, Yat ve Kurvaziyer Turizmi, Marina, Uluslararası Turizm Otoriteleri ile Borsaları, Kafe ve Restoranlar, Aktif ve Macera Turizmi, Belediyeler, Bankacılık ve Sigorta Firmaları, Kültür Turizmi, Valilikler ile İl Kültür Turizm Müdürlükleri, Dalış Okulları, Spor ve Golf Turizmi, Kalkınma Ajansları, Havayolları, Turizm Teknolojisi, Turizm Birlik ve Dernekleri, Kafe, Bar, Otel Ekipmanları Firmaları, Turizm Taşımacılığı, Turizm Medyası, Eğitim Turizmi, Bilgi ve Enformasyon Teknolojileri, Medikal Kuruluşlar ve Sağlık Kuruluşları yer alıyor. 

ALIM HEYETLERİ FUARDA AĞIRLANACAK 

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve TÜRSAB ortaklığında düzenlenen fuar, yeni ürün ve hizmetleri tanıtırken; yeni işbirliği anlaşmalarına da zemin oluşturacak. 

Her yıl gerçekleştirilen Alım Heyetleri Programı ile Travel Turkey İzmir, dünyanın dört bir yanından gelen turizm sektörü temsilcileri ve satın alma heyetlerini, katılımcı firmalar ile bu yıl da buluşturmaya devam edecek. 

Türk Hava Yolları’nın desteği ile organize edilen Alım Heyeti Programı çerçevesinde getirilen yurtdışı satın alıcılar ile katılımcıların önemli iş görüşmelerine imza atması bekleniyor. 

10. Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi’nde 52 ülkeden 179 yabancı, 518 yerli satın alıcı katılımcı firmalar ile fuar boyunca 7 bin 160 yüz yüze görüşme yapmıştı. 

5 HİKAYE, 5 DUYU, 5 YARATICI ETKİNLİK 

3. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi, “5 hikaye, 5 duyu, 5 yaratıcı etkinlik” teması ile lezzet düşkünlerini uzmanlarıyla buluşturacak. Delice Network İzmir Temsilcisi Sırma Güven moderatörlüğünde hazırlanan ve uygulanan eğitim programında, 5 duyudan yola çıkarak yemek kültürü ile lezzet peşinde koşan uluslararası tadım etkinliği “Tasting Story” düzenlenecek. Uzman şef ve araştırmacılar, ilham veren hikayelerini paylaşarak lezzetli bir yolculuk sunacak. “Cooking Testing” bölümünde ise Türk ve yabancı şeflerin girişimcilik hikayeleri, demo çalışmaları ve eğitimler yer alacak. 

SERTİFİKA VERİLECEK 

“Tasting Story” 2 gün sürecek. 8 Aralık’ta Koku Uzmanı Vedat Ozan, “Lezzet ve Koku”, Kahve Uzmanı Hakan İme “Nitelikli Kahve Tadımı” ile katılımcılarla buluşacak. 9 Aralık’ta ise Koku Deneyim Tasarımcısı Cansu Şekular “Mutfak Mirasımızda Duyusal Bir Deneyim” , Tadım Uzmanı Selçuk Azman “Çayın Hikayesi”, Zeytinyağı Someliyesi Emmanuelle Dechelette de “Zeytinyağı Tadımı” atölyelerinde katılımcılara sertifika verilecek. 

“Cooking Story” ise dünyaca ünlü şefler Yunan Manolis Hiras, Hollandalı Wilco van Herpen, İspanyol Hector Cabello, Japon Ippei Uemura ve Yunus Emre Akkor lezzetli workshoplar gerçekleştirecek. 

Turizm acente sahipleri, şirket genel müdürleri, rehberler, gazeteci ve yazarlar ile eğitmenlerin katılımıyla düzenlenecek panellerde ise Gastronomi Turizmi’nin yeri ile önemi tartışılacak. Eğitmen Ferzan Kırhan’ın konuşmacı olarak katılacağı ‘Acentelere Yönelik Gastronomi Turizmi Eğitim Semineri’nde; ‘Gastronomi Turizmi’nde Temel Paket Oluşturma, Planlama ve Maliyetlendirme ile Çalışma Şartları gibi konular konuşulacak. 

LEZZETLİ YARIŞMALAR 

Travel Turkey İzmir ve Gastronomi Turizmi Kongresi’nin yanı sıra 7 - 9 Aralık tarihlerinde Türkiye Aşıcılar Federasyonu (TAFED) ve İzmir Aşçılar Derneği desteğiyle lezzetli yarışmalar gerçekleşecek. 7 Aralık günü Butik Pastacılık Yarışması, Serbest Bireysel Yemek Yarışması, Profesyoneller Ekip Yarışması, 8 Aralık’ta Bireysel Öğrenciler Yarışması, Serbest Bireysel Yemek Yarışması, Üniversiteliler en İyi Ekip Yarışması, 9 Aralık’ta ise Liseler Ekip yarışması düzenlenecek. 

DESTİNASYON SPONSORLARIYLA YÖRESEL LEZZETLER 

3. Uluslararası Gastronomi Kongresi’nde; Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Edirne Belediyesi ve Kastamonu Belediyesi, Hatay Büyükşehir Belediyesi destinasyon sponsorluklarıyla yöresel lezzetlerini katılımcılarla buluşturacak. Kongrede ziyaretçiler; Gaziantep’in lahmacun, baklava, kebap çeşitlerini, Hatay’ın künefesi, kağıt kebabını, Edirne’nin ciğerini, Kastamonu’nun çekme helvası, oğmaç çorbası gibi kendine has lezzetlerini tatma imkanı bulacak. 

TORİNO GELİYOR 

İtalya’nın en önemli lezzet duraklarından, Slow Food ve Slow City akımının uluslararası merkezi olan Torino da kongrede misafir kent olarak yerini alacak. Misafir kent Torino, açılışta bir sunum gerçekleştirecek. Torino Tanıtımı ve Torino’nun Gastronomi Tanıtım Stratejileri konulu sunumla birlikte kongre sürecinde lezzet tadımları da yapılacak./EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.