• BIST 9084.61
  • Altın 2325.575
  • Dolar 32.3788
  • Euro 35.0205
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Manisa 24 °C
  • Denizli 25 °C
  • Antalya 23 °C
» »

Tarladan Tüketiciye Sağlıklı Gıda Takibi

Tarladan Tüketiciye Sağlıklı Gıda Takibi
Hikmet Şahin Kent Hali’ne gelen ürünlerin kimden geldiği, kimin elinden geçtiği, nasıl satıldığı, alış ve satış fiyatları gibi künye ve barkod uygulaması ile Bursalıların daha güvenilir ve sağlıklı gıda tüketimi hedefleniyor.

TARLADAN TÜKETİCİYE SAĞLIKLI GIDA TAKİBİ

Hikmet Şahin Kent Hali’ne gelen ürünlerin kimden geldiği, kimin elinden geçtiği, nasıl satıldığı, alış ve satış fiyatları gibi künye ve barkod uygulaması ile Bursalıların daha güvenilir ve sağlıklı gıda tüketimi hedefleniyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bir taraftan sandık hali ve cami yapımı gibi fiziki eksiklikleri giderirken, diğer taraftan sağlıklı gıda tüketimi, ürünlerin ambalajlanması ve dünya pazarlarına daha fazla ürün satılması yönündeki çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Sebze Ve Meyve Komisyoncu İşadamları Derneği Yönetim Kurulu İsmail Aslım ve yönetim kurulu üyeleri ile Hikmet Şahin Kent Hali’nde bir araya geldi. Hal esnafının sorunları ve Bursalıların daha sağlıklı gıdaya ulaştırılması için yapılması gerekenlerin ele alındığı toplantıda, hal alanı içinde yapımı devam eden sandık hali ve esnafın talebi olan cami projesi de görüşüldü.

Güvenilir ve sağlıklı gıda
Güvenilir ve sağlıklı gıdanın günümüzün en önemli konuları arasında olduğunu hatırlatan Başkan Altepe, kontrollü ve menşei belli olan ürünlerin pazarlarda tüketici ile buluşturulması gerektiğinin altını çizdi. Bu nedenle bir taraftan altyapı eksiklikleri giderilirken, diğer taraftan da kontrol sistemlerin geliştirilmesi için çalıştıklarını ifade eden Başkan Altepe, “Pazarcı ve halkın buluştuğu yer olan pazarların en iyi şekilde denetlenmesi gerekir. Ürünlerin sağlıklı ve kaliteli olmasından tartılara kadar her alanda bize görevler düşüyor. Bu konuda pazarcılar odası, BTSO, Ticaret Borsası ve ilçe belediyeleriyle ortak çalışma yapacağız. Amacımız tüm pazar yerleri örnek olsun. Satılan ürünlerle vatandaş kandırılmasın, bandroller düzgün olsun. Her pazar yerinde ayrıca tartı olsun ve vatandaş şüphe duyduğu ürünü tartabilsin ve ürünün künyesi olsun. Aldığı ürünün sağlıklı ve güvenli, ölçümünün tüm olduğundan emin olup, gönül rahatlığı ile pazardan ayrılsın” dedi.
Hedef sektörel kalkınma
Ürünü yetiştiren, satışa sunan pazarcıya kadar bütünüyle sektörel kalkınmanın sağlanması için çalıştıklarını dile getiren Başkan Altepe, bu gaye ile kurdukları Tarım A.Ş.’nin sürekli kendini geliştirerek, örnek çalışmalara imza attığını kaydetti. Tarım ürünlerinin dünya pazarlarında yer bulmasının önemine değinen Başkan Altepe, “Dünya piyasalarında 5 liraya, 6 liraya satılacak ürün iç piyasada 1 liraya düşerse, bundan bütün sektör zarar görür. Bunun için kaliteli üretimden, depolama, ambalajlama ve pazarlamaya kadar her aşamada özenle çalışmalıyız. Dünya pazarlarının istediği ürünleri, onların istediği kalitede üretmeliyiz” diye konuştu.
Kent hali alanında yapılacak sandık halinin yerinde de incelemelerde bulunan Başkan Altepe, esnafın talebi olan cami ile ilgili proje çalışmaları da hemen başlatacaklarını ve bu eksikliği de kısa sürede tamamlayacaklarını belirtti.
Bursa Sebze Ve Meyve Komisyoncu İşadamları Derneği Yönetim Kurulu İsmail Aslım da marketler, pazar yerleri ve perakende satışın olduğu her yerde künyeli satışın önemine değinerek, bu konunun denetimi noktasında Başkan Altepe’den destek istedi. Aslım, sandık hali ve cami konusunda verdikleri destekler nedeniyle de Başkan Altepe’ye teşekkür etti.

 

İzlenme: 10005
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu videoya henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.