• BIST 9079.97
  • Altın 2307.862
  • Dolar 32.3216
  • Euro 35.03
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C
  • Manisa 16 °C
  • Denizli 20 °C
  • Antalya 15 °C

Şampiyon Turkcell

Şampiyon Turkcell
Ülkemizde dijital dönüşümün öncüsü Turkcell, geliştirdiği inovatif ürün ve hizmetlerin yanı sıra yürüttüğü Ar-Ge çalışmaları ile yine Türkiye’nin patent şampiyonu oldu.

Ülkemizde dijital dönüşümün öncüsü Turkcell, geliştirdiği inovatif ürün ve hizmetlerin yanı sıra yürüttüğü Ar-Ge çalışmaları ile yine Türkiye’nin patent şampiyonu oldu. Turkcell’in Ar-Ge ve inovasyon merkezi Turkcell Teknoloji şirketi, 2021 yılında toplam 565 patent başvurusu yaparak dijital ekonomideki rolünü güçlendirdi. Turkcell Teknoloji, 2007 yılından bu yana yaptığı 3.200’ün üzerinde ulusal ve 200’ü aşkın uluslararası patent başvurusunun yanı sıra 900’e yakın tescillenmiş patentiyle de sektöründe öncü konumunu sürdürüyor.

 

Türkiye’de son yıllarda dijital dönüşüm süreci ve inovasyon alanında verilen teşviklerin de katkısıyla Türk Patent ve Marka Kurumu’na (TÜRKPATENT) yapılan başvurularda artış yaşandı. Avrupa genelinde de en fazla marka başvurusu yapan ülkelerin başında gelen Türkiye’de, 2021 yılında 8.400’ü aşkın patent başvurusu gerçekleştirildi.

 

Türkiye’de dijital dönüşümün öncüsü Turkcell, yenilikçi iş anlayışıyla inovasyon alanındaki liderliğini 2021 yılında da sürdürdü. Turkcell’in bilgi ve iletişim teknolojileri alanındaki Ar-Ge faaliyetlerini yürüten Turkcell Teknoloji şirketi, geçtiğimiz yıl toplam 565 ulusal patent başvurusu yaparak ulusal başvuru sayısında yine Türkiye’nin patent şampiyonu oldu.

 

Murat Erkan: “Fikri haklar, üretilen çıktıların ekonomik değere dönüşmesinde kritik rol oynuyor”

Dünyanın ilk dijital operatörü olarak tüm ürün ve hizmetlerde yoğun Ar-Ge faaliyeti yürüttüklerini vurgulayan Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, “Hızla dijitalleşen günümüz dünyasında rekabetin inovasyon ve Ar-Ge odaklı olmasından dolayı fikri haklar, rekabette kazandıran faktörlerin başında yer alıyor ve üretilen çıktıların ekonomik değere dönüşmesinde kritik rol oynuyor. Turkcell markasını global ölçekte rekabetçi konuma taşıyan yenilikçi ürün ve servislerimizin her biri, başarılı Ar-Ge faaliyetlerimizin sonucunda ortaya çıkıp hayata geçmeye devam ediyor” dedi.

 

Salgın sürecine rağmen 2021 yılında da Ar-Ge çalışmalarını hız kesmeden sürdürdüklerini belirten Murat Erkan, “Önceki yıldaki patent şampiyonluğumuzu geçen yıla taşıyarak toplam 565 patent başvurusunda bulunduk ve ülkemizde insanların hayatına değer katan yenilikçi teknolojilerin üretiminde öncü rolümüzü devam ettirdik. Salgın nedeniyle faaliyetlerin uzaktan yönetildiği geçtiğimiz yılda, Turkcell çalışanları ve ekosistem ile gerçekleştirdiğimiz patent eğitimleri ve 100’ün üzerinde ürün/servis odaklı Patent Hackathon etkinlikleri sonucunda 1.200’ün üzerinde buluş ürettik ve bunlar önceki yılın da üzerinde bir patent başvurusuna dönüştü” diye konuştu.

 

Ar-Ge yatırımlarını her yıl artırarak devam ettirdiklerini belirten Genel Müdür Erkan, “Turkcell’in 2021’deki Ar-Ge yatırımı 681 milyon TL’ye ulaştı. Bir yandan bu alanda yenilikçi fikirlerin geliştirilmesini sağlarken, diğer yandan Türkiye’nin teknoloji alanındaki yerli ve milli ekosistemine katkı sağlıyoruz. Bu amaçla başvuru süreçlerimizde üniversitelerden KOBİ’lere, tüm ekosistemimizle deneyimlerimizi paylaşarak ilerlediğimizi de özellikle vurgulamak isterim. Ar-Ge ve inovasyon stratejilerimizin odağında yer alan başarılı performans ve ortaya koydukları katma değerden dolayı 1.200’ü aşkın Ar-Ge çalışanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 

Turkcell, son 15 yılda 900’e yakın tescillenmiş patente imza attı

2007 yılından bu yana yaptığı 3.200’ün üzerinde ulusal ve 200’ü aşkın uluslararası patent başvurusunun yanı sıra 900’e yakın tescillenmiş patentiyle de sektöründe öncü konumunu sürdüren Turkcell; 2020 yılında da 557 ulusal patent başvurusu ile en fazla başvuru yapan şirketler arasında Türkiye birincisi olmuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.