• BIST 9524.59
  • Altın 2493.495
  • Dolar 32.5458
  • Euro 34.6981
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C
  • Manisa 15 °C
  • Denizli 14 °C
  • Antalya 18 °C

Mesir Festivali 477’nci Kez Başlıyor

Mesir Festivali 477’nci Kez Başlıyor
MESİR FESTİVALİ 477’NCİ KEZ BAŞLIYOR

5 asırlık gelenek olan 477’nci Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali’nin programı düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı. 25-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festival kapsamında, Manisa spor etkinlikleri, kültür sanat etkinlikleri, sergiler ve fuar ile renkli görüntülere sahne olacak.  

Bu yıl 477’nci kez gerçekleştirilecek olan Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali tanıtım programı Giritligil Otel’de yapıldı. Festival programının açıklandığı tanıtım programına Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Palabıyık, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, İL Jandarma Komutanı Albay Özcan Kaplan, Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, Daire Başkanları, Belediye Başkan Yardımcıları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile Mesir Komitesinde yer alan isimler katıldı. Tanıtım programında ilk olarak İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, festival programını açıkladı. Ardından Festivalin geçmişten günümüze görüntülerinin yer aldığı video gösterimi yapıldı. Tanıtım toplantısında ilk olarak Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık söz aldı. Mesir Festivali’nin Manisa için çok önemli olduğunu vurgulayan Dernek Başkanı Ufuk Tanık, “Mesir Manisa’nın bir bayramı. Bu sene 477’ncisini kutlayacağız. Ben öncelikle Mesir’in bu günlere gelmesinde emeği olan herkese derneğim adına şükranlarımı sunuyorum. Bugün de verilen desteklerin ne kadar büyüdüğünü görmek beni gerçekten çok mutlu ediyor. Her yıl büyüyerek devam ettiği için bu sene saçım noktaları arttırıldı. Geçtiğimiz yıl 37 noktadan yapılan saçım, bu sene 16’sı Sultan Camii kubbe ve minarelerinde, 27 tanesi de evlerde olmak üzere toplam 43 noktaya çıkarıldı” dedi.

Manisa’nın ortak değeri
Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ise yaptığı konuşmada, “Mesir, Manisa’nın bir ortak değeridir. Şehrimizin turizmine katkı sağlayacak, şehrimizin tanıtımına katkı sağlayacak bir değerimizdir. Bu yüzden de Şehzadeler Belediyesi olarak kurulduğumuz günden beri festival etkinliklerine destek veriyoruz. Bu yıl da Manisa Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz ve Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneğimiz ile birlikte bu büyük festivalin organizasyonun içerisinde biz de varız. Manisa açısından böylesine önemli olan bir değer için bir ve birlikte olmak çok anlamlıdır diye düşünüyorum” diye konuştu.

Dolu dolu bir program hazırlanmış
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün rahatsızlığı nedeniyle toplantıya katılamadığını belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Palabıyık ise, “Güzel bir program hazırlanmış. Atalarımızdan gelen bu kültür mirasını dünyaya en iyi şekilde tanıtmamız gerektiğini düşünüyorum. Uluslararası nitelikte olan bu festivalimizde komitemiz çok güzel, dolu dolu bir program ortaya çıkarmış. Festivalin huzur içerisinde, birlik ve beraberlik içerisinde geçmesini diliyorum. Programın hazırlanmasında emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum” dedi.

Emeği geçenlere teşekkür ediyorum
Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer de, “Elbette bir festivalin sadece 477 yıldır sürdürülmüş olması bile tek başına kıymetli. Ama hiçbir gelenek arkasında temelli bir sebep olmaksızın onu besleyen bir kaynak olmaksızın bu kadar uzun yıllar aksatılmadan sürdürülemez. Öyle sanıyorum Türkiye ve dünyada 500’üncü yılına yaklaşmış kadim bir gelenek sayılsa belki 15’i ancak bulur. Bu anlamda bizler bu geleğin sahibi, devam ettiricisi olarak tek başına bile bu unsuruyla gurur duyabiliriz. Kurumlarımızın temsilcilerinin de çok ciddi katkılarıyla bu kadim geleneğin ruhuna yakışır, Manisa’ya ve Manisalılara yakışır bir etkinlik için arkadaşlarımız çok düzenli bir şekilde çalışıyorlar. Bu festivali hepimiz adına düzenleme gayreti içerisinde olan tüm kurumlarımızı, Büyükşehir Belediye Başkanlığımıza, Şehzadeler Belediye Başkanlığımıza, Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Dernek Başkanlığımıza, Valiliğimiz adına komiteye başkanlık yapan Vali Yardımcımız Ünal Çakıcı’ya, Kültür Turizm Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum” dedi.

Festival süresince çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek
25-30 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan 477’nci Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali etkinlikleri kapsamında, sergiler, fuar açılışı, halk dansları, sokak sanat etkinlikleri, spor etkinlikleri gerçekleştirilecek. Ayrıca festival kapsamında 29 Nisan Cumartesi akşamı Ahmet Selçuk İlkan 40. Sanat Yılı Anısına Uluslararası Mesir Macunu Festival konseri ünlü sanatçılar Cengiz Kurtoğlu, Coşkun Sabah, Elif Kaya, Emre Altuğ, Muazzez Ersoy, İntizar, Tan, Tuna Velibaşoğlu, Ümit Besen, Yeşil Salkım ve Zara Manisalılarla buluşacak.

İZMİR, Balçova, Çiğli, Gaziemir, Karşıyaka, Konak, Aliağa, Bayındır, Bergama, Beydağ, Bornova, Buca, Çeşme, Dikili, Foça, Karaburun, Kemalpaşa, Kınık, Kiraz, Menderes, Menemen, Narlıbahçe, Ödemiş, Seferihisar, Selçuk, Tire, Torbalı, Urla, Güzelbahçe, Urla

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.