• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C
  • Manisa 15 °C
  • Denizli 17 °C
  • Antalya 16 °C

Lider Çocuk Tarım Kampı ile Tarımı Keşfettiler

Lider Çocuk Tarım Kampı ile Tarımı Keşfettiler
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2014 yılından beri gerçekleştirilen "Lider Çocuk Tarım Kampı" etkinliği İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından üçüncü kez düzenlendi.

LİDER ÇOCUK TARIM KAMPI İLE TARIMI KEŞFETTİLER

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2014 yılından beri gerçekleştirilen "Lider Çocuk Tarım Kampı" etkinliği İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından üçüncü kez düzenlendi.

4. sınıf öğrencilerine doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacıyla gerçekleştirilen kampta öğrenciler, tarım yapılan birçok alanda uygulamalı olarak bilgilendirildi. Bu yıl “Kalkınma ve Sürdürülebilir Turizm” temasıyla gerçekleştirilen kampa Mavişehir İlkokulu 4. sınıf öğrencilerinden 26 çocuk katıldı.

Kampın ilk gününde Foça ilçesinde ekolojik bir çiftliği ziyaret eden öğrenciler burada, zeytin yetiştiriciliği, ot yolma, bahçe işleri, organik ürünlerle beslenmenin önemi gibi konularda bilgiler aldılar.

Kamp boyunca Menemen ve Urla ilçelerini de gezerek ürünleri yerinde gören öğrenciler, kendi elleriyle fesleğen diktiler, tarladan çilek toplayıp yediler. Saanen keçi çiftliğini gezip keçileri elleriyle besleyen çocuklar, ekolojik turizm hakkında bilgi alıp atlarla keyifli zamanlar geçirdiler. Ayrıca kamp kapsamında büyükbaş hayvan işletmesini gezen çocuklar yem bitkileri yetiştiriciliği, büyükbaş hayvan yetiştiriciliği ve beslenmesi hakkında bilgi alırken, hayatları boyunca belki de hiç göremeyecekleri bir olay yaşayarak canlı doğuma şahit oldular.

Kampın 4. gününde il müdürlüğü toplantı salonunda “Kırsal Turizm” ve “Yenilebilir Yabani Bitki Türleri” konularında il müdürlüğü personelinden eğitim alan çocuklar, Zeytincilik Araştırma Enstitüsünü de gezerek fidan üretim tesisleri ve materyalleri hakkında bilgiler edindiler.

Etkinliğin kapanışında konuşan İl Müdür Yardımcısı Musa Bakan “Lider Çocuk Tarım Kampı, Bakanlığımızın tüm illerde uyguladığı önemli bir projedir. Öğrencilerimiz üç gün boyunca mühendis arkadaşlarımızla çiftliklerde, tarlalarda, bahçelerde gezdiler ve gözlem yaptılar. Burada kazandıkları tecrübeler hayatlarında önemli izler bırakırsa bizler hedefimize ulaşırız” dedi.

EN BÜYÜK HEDİYE LİDER ÇOCUK TARIM KAMPI

Kampa katılan öğrencilerden Sarp Coşkun ise; 4 gün boyunca kampta kazandığı tecrübeleri anlatarak “hayal bile edemeyeceğimiz, yıllar sonra bile anlatacağımız çok güzel günler yaşadık. Bize bu imkânı veren Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Bu son senemizde bizlere verilen en büyük hediye Lider Çocuk Tarım Kampıydı” dedi.

Kampa katılan öğrencilerle birlikte etkinliğe rehberlik eden Sınıf Öğretmeni Sevda Gençoğlu, “3 gün boyunca ben ve çocuklarım inanılmaz tecrübeler edindik. Doğanın güzelliğini ve zenginliğini keşfettik. Ülkemizde tarımın ve hayvancılığın geliştirilmesi için yapılan çalışmaları yerinde görmek ve bu işletme sahiplerinin özverili ve inançlı çalışmalarına şahit olmak çok güzeldi. Çünkü bunları görmek, güzel ülkemizdeki tarım topraklarının ve hayvancılığın gelişebilmesi için bir öğretmen ve bir birey olarak içimde bir umut yeşertti. Bize bu projede olma şansı verdiğiniz için teşekkür ederiz” diye konuştu.

Lider Çocuk Tarım Kampı’na katılan 26 öğrenci daha sonra katılım belgelerini alarak unutamayacakları anılar, tecrübeler, keyifli zamanlar ve eşsiz bilgilerle okullarına döndüler./ EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.