• BIST 9079.97
  • Altın 2318.654
  • Dolar 32.35
  • Euro 34.9565
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C
  • Manisa 15 °C
  • Denizli 18 °C
  • Antalya 15 °C

İzmir Özdilek, Sushi Yapım Kursu düzenliyor

İzmir Özdilek, Sushi Yapım Kursu düzenliyor
WYNDHAM GRAND İZMİR ÖZDİLEK, SUSHİ YAPIM KURSU DÜZENLİYOR

Wyndham Grand İzmir Özdilek, Japon kültürünün en önemli simgelerinden biri olan Sushi için özel bir kurs düzenliyor. 15-22 ve 29 Nisan Cumartesi günleri düzenlenecek olan bu lezzetli serüven için Şef Muzaffer Yalçın, Sushi yapmanın tüm inceliklerini öğreterek arkadaşlarınızla keyifli saatler geçirmenize eşlik ediyor.

Wyndham Grand İzmir Özdilek, Japon kültürünün en önemli simgelerinden biri olan Sushi yapmanın tüm incelikleri düzenlendiği ‘Sushi Yapım Kursu’ ile anlatıyor.

Şef Muzaffer Yalçın önderliğinde gerçekleşecek etkinlikte katılımcılar; Sushi’nin tarihçesi ile ilgili bilgilerin yanı sıra eğitimde California Temaki gibi Sushi çeşitlerinin yapımına dair tüm püf noktaları ve inceliklerini öğrenme şansı yakalayacak. Kurs kapsamında ’Sushi nedir? Nasıl yapılır? Sorularına usta şeften öğrenecek olan kursiyerler unutulmaz bir gün yaşayacak.

18 kişiyle sınırlı olan Sushi Yapım Kursu için Wyndham Grand İzmir Özdilek 15-22 ve 29 Nisan Cumartesi günleri Sushi meraklılarını bekliyor.

Sushi Hakkında Kısa Bilgiler
Sushi; haşlanmış ve soğutulmuş pirincin içeresine çiğ balık dilimleri veya deniz mahsulleri eklendikten sonra Japonya' ya özgü bir kurutulmuş yosun yaprağına sarılarak hazırlanan Japon spesiyalitesidir. Sushi'de kullanılan pirinç, özel bir sirke, şeker ve tuz karışımında bekletiliyor. Pirincin bu şekilde hazırlanmasına "SUMESHI" adı veriliyor ve SUSHI kelimesi de bu kelimeden türetilmiş. Sushi'nin geçmişi 1.000 yıllık bir tarihe ve kültürel birikime dayanıyor. Sushi günümüz Japoncasında "ekşi, ekşimsi, sirke tadında" anlamına gelmektedir. Sushi’nin sunumundaki estetik ve uyum en az Sushi’nin lezzeti kadar önem taşıyor. Sushi servisinde Japonya' da yetişen bir cins bayır turpundan hazırlanan yeşil renkli ve macun kıvamındaki çok acı hardal VVASABİ ve soya sosu SHOYO da mutlaka bulunmalıdır. Ayrıca pembe renkli bir tür tatlımsı zencefil kökü turşusunun ince dilimler halinde kesilmiş hali olan GARİ de Sushi ile beraber sunulur. Gari dilimleri, farklı Sushi türleri denenirken, bir öncekinin ağızda kalan lezzetini etkisizleştirmek için aralarda yenir. Sushi'nin yanında her zaman soya sosu da servis yapılır. Soya sosuna Sushi 'nin pirinçli kısmı değil, balık ya da deniz mahsûlü olan malzemesinin batırılması gerekir. Yoksa pirinç sosu emer ve Sushi ' nin tadını bozar. Sushi yapımında kullanılan malzemeler mevsimden mevsime farklılık gösterir. Sebze çeşitleri ve yumurta ile hazırlanan Sushi çeşitleri de bulunmaktadır. İçersine dana veya tavuk eti koyularak hazırlanan Sushi çeşitleri de bulunmaktaysa da, bunlar geleneksel Sushi çeşitlerinden sayılmazlar. Sushi'nin sarıldığı yosun yaprağının (Nori) koyu renkli hatta siyah olanları makbuldür ve kurumadan servis yapılması gerekir. Nori genellikle 20 X 20 cm boyutlarındadır. Sushi tahta bir tepsi üzerine özenle yerleştirilir ve servis yapılır. Sushi elle ya da Japon yemek çubukları ile yenilebilir. Çatal bıçakla kesinlikle yenilmemelidir. Sushi ' nin yanında Japon birası, yeşil çay ya da ılık içilen bir tür pirinç şarabı olan Sake tavsiye edilir.

İZMİR, Balçova, Çiğli, Gaziemir, Karşıyaka, Konak, Aliağa, Bayındır, Bergama, Beydağ, Bornova, Buca, Çeşme, Dikili, Foça, Karaburun, Kemalpaşa, Kınık, Kiraz, Menderes, Menemen, Narlıbahçe, Ödemiş, Seferihisar, Selçuk, Tire, Torbalı, Urla, Güzelbahçe, Urla

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.