• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C
  • Manisa 21 °C
  • Denizli 20 °C
  • Antalya 18 °C

İstiklal Marşı’nın Kabulünün 100’üncü Yıl Dönümü Aliağa’da Kutlandı

İstiklal Marşı’nın Kabulünün 100’üncü Yıl Dönümü Aliağa’da Kutlandı
İzmir’in Aliağa ilçesinde 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün 100’üncü yıl dönümü ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u anma günü dolayısıyla program düzenlendi.

İstiklal Marşı’nın Kabulünün 100’üncü Yıl Dönümü Aliağa’da Kutlandı 

İzmir’in Aliağa ilçesinde 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün 100’üncü yıl dönümü ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u anma günü dolayısıyla program düzenlendi.

Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen program Habaş Hamdi Başaran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda gerçekleşti. Programa, Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, İlçe Jandarma Komutanı Rıfkı Kulaksız, Emniyet Müdürü Mehmet Balıkçıoğlu, Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Akyüz, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri ve öğretmenler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Habaş Hamdi Başaran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Övül Palaz’ın konuşmasıyla devam etti. Palaz, konuşmasında “İstiklal Marşı’nı sevmek vatanı sevmek demektir. İstiklal Marşı’nı coşkuyla söylemek vatanın bağımsızlığına sahip çıkmak demektir” ifadelerini kullandı. 

ALİAĞA KAYMAKAMI ÖMER KARAMAN: “İSTİKLAL MARŞI BİZİM KARAKTERİMİZİN TAM İFADESİDİR”
İstiklal Marşının kabulünün 100’üncü yılı olmasının çok daha manidar olduğunu belirten Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman, “Bir milletin tarihinde önemli dönüm noktaları vardır. Biz, bir imparatorluğun küllerinden yeni bir cumhuriyet ortaya koymuş milletin evlatlarıyız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde bu ülkenin evlatları olarak tüm mazlum uluslara örnek olmuş, şanlı mücadelenin ülkesiyiz. Kahramanlarımız, yiğitlerimiz ve büyük şairlerimiz var. Bu şairlerimizden Mehmet Akif Ersoy, milletimizin hissiyatının en önemli temsilcilerindendir. İstiklal Marşı bizim karakterimizin tam ifadesidir” dedi.

Kaymakam Ömer Karaman’ın konuşmasının ardından Habaş Hamdi Başaran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Eda Saçlı “Bayraksız Olamam”, Medine Çılgın ise “İstiklal Marşı” adlı şiirleri seslendirdi. Müzik Öğretmeni Burcu Artuç, öğrencileri ile birlikte “Yemen Türküsü” ve “Memleketim” adlı şarkıları söyledi. Öğrenciler tarafından sahnelenen Zeybek gösterisi büyük alkış alırken öğrencilerin pandemi sürecinde evde hazırladıkları “İstiklal Marşı” video sunumu da beğeni topladı. Program, çekilen hatıra fotoğrafları ile son buldu. 

istiklal-marsi’nin-kabulunun-100’uncu-yil-donumu-aliaga’da-kutlandi-(5).jpgistiklal-marsi’nin-kabulunun-100’uncu-yil-donumu-aliaga’da-kutlandi-(1).jpg

//EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.