• BIST 9565.02
  • Altın 2477.844
  • Dolar 32.4796
  • Euro 34.5839
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 27 °C
  • Manisa 28 °C
  • Denizli 29 °C
  • Antalya 25 °C

İstanbul Şehir Üniversitesi 10. Yılında 948 Mezun Verdi

İstanbul Şehir Üniversitesi 10. Yılında 948 Mezun Verdi
Öğrencilerine Anadolu yakasında uluslararası bir kampüs deneyimi sunan İstanbul Şehir Üniversitesi’nin

Öğrencilerine Anadolu yakasında uluslararası bir kampüs deneyimi sunan İstanbul Şehir Üniversitesi’nin, 2017-2018 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Dragos Kampüsü’nde gerçekleştirildi. Törende konuşan İstanbul Şehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Çelikcan, “Kısa geçmişine rağmen Üniversitemiz, uyguladığı kaliteli eğitim programlarıyla öğrencilerini en iyi şekilde yetiştiriyor. Merkezi sınavlarda elde ettiğimiz başarılar da bunun en somut göstergesi” dedi.  

İstanbul Şehir Üniversitesi’nin bu yılki mezunları arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kardeşi Mustafa Erdoğan’ın çocukları Usame ve Sevde Erdoğan ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın kızı Elif Sena Ünal da yer aldı.

Köklü geçmişi ile 1986 yılından bu yana eğitim ve düşünce hayatına katkı sağlayan Bilim ve Sanat Vakfı tarafından kurulan İstanbul Şehir Üniversitesi, geçtiğimiz yıl taşındığı Dragos Kampüsü’nde ilk mezunlarını verdi.  Uluslararası standartlarda ve disiplinlerarası yapılandırdığı programlarıyla kurulduğu günden beri ulusal ve uluslararası çok sayıda başarıya imza atan İstanbul Şehir Üniversitesi’nin, 2017-2018 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Dragos Kampüsü’nde gerçekleştirildi.  Türkiye Cumhuriyeti 26. Başbakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, İstanbul Şehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ömer Dinçer, Bilim ve Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Okumuş ve İstanbul Şehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Çelikcan’ın açılış konuşmalarını yaptığı mezuniyet törenine çok sayıda veli ve öğrenci katıldı. İstanbul Şehir Üniversitesi, kuruluşunun 10. Yılında 948 mezun verdi. 

“30 YILLIK HAYAL GERÇEK OLDU”

Törende konuşan Türkiye Cumhuriyeti 26. Başbakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, bir üniversite kuruluşunun yılları, nesilleri ve asırları aşan bir yolculuk olduğunu ifade etti. Üniversitelerin bürokratik bir kararla kurulamayacağını vurgulayan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, “Çok sağlam bir zihni iradeyle ve iklim ile ortaya çıkarlar. Üniversiteler çok büyük maddi imkânlarla kurulabilirler ama sürdürülebilirlikleri ancak ve ancak ortak bir zihnin harekete geçmesiyle mümkün olabilir. İstanbul Şehir Üniversitesi’nin zihni süreci bu anlamda 20. yüzyıldan 21. yüzyıla geçen bir neslin gelecek perspektifine dayandı. 30 yılı aşkın bir hazırlık dönemi. Ani bir karar değildi bu yöneliş.” şeklinde konuştu.

Bir üniversitenin yaşayabilmesi, nesilleri ve asırları aşarak gerçek bir ilim geleneği oluşturabilmesi için üç şart olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Birinci şart zihni iklim. Dünyanın en iyi mekânına sahip olabilirsiniz. O mekânda zihni iklim bir üniversite kurmaya münasip ve müsait değilse, mekânlar olur ama üniversite olmaz. Zihni iklimin esası da düşünce özgürlüğüdür. Düşünce özgürlüğünün olmadığı bir ortamda, zihni iklimin yeşermesi mümkün değil. Yine zihni iklimin esası keşif ruhudur. Araştırma aşkıdır. Hep birlikte gerçekleştireceğimiz zihni ortamla, bu mümkün olabilir. İkinci şartımız ise ahlaki ortam. Tahammülün, karşılıklı anlayışın, karşılıklı saygının ve üniversitedeki akademik ahlakın yerleşmesi bağlamında eğer biz üstün standartlara sahip yeni bir davranış ilmi, akademik davranış ilkeleri oluşturup bunu hayata geçiremezsek; zihni olarak ne üretirsek üretelim, ahlaki olarak bir üniversite kurmuş olmayız. Üçüncüsü de sosyal iklim. Bu zihni ve ahlaki iklimi yaşanan bir gerçeklik haline dönüştürecek olan şey ise üniversitenin toplum ile ilişkilerini de tespit eden, temellendiren sosyal bir iklimin gerçekleşmesidir. Üniversitelerimiz eğer çok iyi mekânlar içinde ama toplumdan kopuk olurlarsa, sosyal bir iklim ile bütünleşmezler ise kendi başlarına belki bir ilim çevresi olurlar ama bir üniversite geleneği oluşturamazlar. Üniversite geleneği oluşturmak demek, bu zihni, ahlaki ve sosyal ortamın sürekliliğini sağlamak demektir. Gelenekler boşlukta oluşmaz. Gelenekler şartların getirdiği zorluklar ile meydan bulur.”

“BUGÜN BİZİM GURUR GÜNÜMÜZ”

Dragos Kampüsü’nün bir hayalin gerçekleşmesi olduğunu söyleyen İstanbul Şehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ömer Dinçer, “Sadece iyi bir kampüse sahip olmak iyi bir üniversite olmak için yetmez. Hatta iyi bir üniversite olmak için kampüse bile ihtiyaç yoktur. Bu nedenle üniversitemizde sadece iyi bir kampüs alanı değil, uzun vadeli üniversite olma vizyonuyla her şeyin özen ile yerleştirildiği ve yapıldığı bir hazırlık var.” dedi.
  
Mezunlara da tavsiyelerde bulunan Prof. Dr Ömer Dinçer şunları söyledi:  “Belki hayatınızda, kariyer planınızda çok yüksek yerlere gelirsiniz. Ancak şunu bilinizi ki; bunlardan sonra “Ya sonrası?” denildiğinde, sizin hayatınıza ve kariyerinize değer katacak olan şey, bu ülkeye yapacağınız hizmet ve yaptığınız hizmete katacağınız anlam ve değerdir. Eğer bir misyonunuz varsa bunların hepsi anlam kazanır, yoksa kısa bir müddet sonra her şey anlamını kaybeder.” 

Mezuniyetin yetişmede, eğitimde bir bitiş değil bir başlangıcın nişanesi olduğuna dikkat çeken Bilim ve Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Okumuş, “Öğrencilerimizi küçük bir mesajla uğurlamak istiyoruz. Bu güzel usulün, bu anlamlı geleneğin bu yılki şifre kelimesi ‘özen’. İşte ve davranışta, hal ve tavırda özen. Nezaket, çelebilik ve özen. İstanbul Şehir Üniversitesi olarak en başından beri öğrencilerimize bu etik donanımı kazandıracak, bu tür erdemlerin yeşereceği bir küçük âlem, bir minyatür ülke, belki bir model şehir ortamı sunmayı arzu ettik. Bu vesile ile mezunlarımıza özenle incelmiş, nezaket ile yükselmiş yaşamlar diliyoruz.” diye konuştu.

İstanbul Şehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Çelikcan ise 84 farklı ülkeden yüzlerce öğrencisi bulunan uluslararası bir üniversite olmaktan gurur duyduklarını belirterek, “İstanbul Şehir Üniversitesi’nin 2017-2018 dönemi mezunları, kurum tarihimizde Dragos Kampüsü’nün ilk mezunları olarak yer alacak.” dedi. Üniversitelerin kalitesinin mezun başarılarıyla ölçülmesi gerektiğine dikkat çeken Çelikcan, “Kısa geçmişine rağmen Üniversitemiz, uyguladığı kaliteli eğitim programlarıyla öğrencilerini en iyi şekilde yetiştiriyor. Merkezi sınavlarda elde ettiğimiz başarılar da bunun en somut göstergesi. ÖSYM tarafından geçtiğimiz yıl açıklanan ve 2016 Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alan bilgilere göre mezunlarımız, KPSS-2 sınavına girdikleri sekiz programda da en başarılı üniversiteler arasında yer aldı. Genel Kültür, Genel Yetenek ve Yabancı Dil testlerinden hesaplanan puanların ortalamasına göre, tüm üniversiteler arasında ilk sıralardaki yerini korudu. Mezunlarımız, 2017 Sonbahar Dönemi ALES Değerlendirme Raporu’nda “sözel kategoride” Vakıf Üniversiteleri arasında birincilik elde etti. Yanı sıra okulumuz, 2017 e-YDS (Yabancı Dil Bilgisi Tespit Sınavı) sonuçlarına göre, yabancı dil eğitiminde en başarılı 4. Vakıf üniversitesi oldu” diye konuştu.
 
Mezun veren üniversite sayısının 180’in üzerinde olduğu düşünüldüğünde, İstanbul Şehir Üniversitesi mezunlarının merkezi sınavlarda elde ettiği başarıların değerinin daha da arttığına dikkat çeken Prof. Dr. Çelikcan, bu başarıda kurucu vakıf olan Bilim ve Sanat Vakfı’nın birikiminin ve akademik kadrolarının büyük bir payı olduğunu vurguladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN YEĞENLERİ DE MEZUN OLDU

İstanbul Şehir Üniversitesi’nin bu yılki mezunları arasında; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kardeşi Mustafa Erdoğan’ın çocukları Usame ve Sevde Erdoğan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın kızı Elif Sena Ünal ve Milli Eğitim Eski Bakanı Hüseyin Çelik’in kızı Büşra Vuslat Çelik de yer alıyor. 

ALTI FAKÜLTE BİRİNCİSİNDEN ÜÇÜ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ

Mezuniyet töreninde fakülte birincilerine de ödülleri verildi. İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi birincisi Arnavutluk’tan Anisa Tahiri, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi birincisi Bangladeş’ten Mir Hassan Mahmud, İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi birincisi Yusuf Emre Demir, İletişim Fakültesi birincisi Ali Abbas Fidan, Hukuk Fakültesi birincisi Büşra Emine Yalın, İslami İlimler Fakültesi birincisi Amerika Birleşik Devletleri’nden Sherife Slocum ve Meslek Yüksekokulu birincisi Kübra Meryem Erkan oldu. Tören, mezunların keplerini havaya atmasıyla sona erdi.  /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.