• BIST 9079.97
  • Altın 2310.031
  • Dolar 32.3414
  • Euro 35.0801
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C
  • Manisa 20 °C
  • Denizli 19 °C
  • Antalya 16 °C

Günde Ortalama 25 Bin Araç Tescili

Günde Ortalama 25 Bin Araç Tescili
Noterliklerde yapılan araç devir ve tescil işlemleri her yıl artıyor

GÜNDE ORTALAMA 25 BİN ARAÇ TESCİLİ

Noterliklerde yapılan araç devir ve tescil işlemleri her yıl artıyor. Türkiye Noterler Birliği Başkanı Yunus Tutar, güçlü ve güvenli teknolojik altyapı sayesinde günde ortalama 25 bin araç tescil ve devir işleminin noterliklerde güvenli bir şekilde yapıldığını belirterek, “Önceden oldukça zaman alan işlemler şimdi 10 dakikada tamamlanıyor” dedi.

Araç satış ve devir işlemlerinin noterliklerde yapılmaya başladığı 1 Mayıs 2010 tarihinden 31 Mayıs 2018 tarihi itibari ile 46.893.675 adet aracın işlemi yapıldı. Türkiye Noterler Birliği Başkanı Yunus Tutar, “Araç tescil işlemlerinin 1 Şubat 2018’den itibaren tümüyle noterliklere geçmesi sonucu Türkiye genelinde 615 tescil şubesinde görev yapan polis memurlarının, esas işlerine dönmeleri ve vatandaşın güvenliği ve asayişi ile ilgili görev yapmalarına olanak sağlandı” dedi.

GÜNDE ORTALAMA 25 BİN ARAÇ TESCİLİ

Türkiye genelindeki tüm noterliklerde günde ortalama 2.625 adet aracın ilk tescili yapılıyor. İkinci elde ise günde ortalama 22.893 adet aracın tescil işlemi noterliklerde gerçekleşiyor. Araç tescil işlemlerinde en yüksek yoğunluk Pazartesi ve Cuma günlerinde meydana geliyor. Cuma günleri sıfır araç tescillerinde yoğunluk yaşanırken, Pazartesiler ise ikinci elde en yüksek yoğunluğun yaşandığı günler oluyor.

2010 yılında 2.611.706 olan ikinci el satış ve devir adedi, 2017 yılına kadar katlanarak 7.468.598’e ulaştı. 2018’in başından Mayıs ayı sonu itibari ile ise 3.323.647 aracın işlemleri noterliklerde sorunsuz bir şekilde yapıldı.

İŞLEM SÜRESİ 10 DAKİKAYA İNDİ

Türkiye Noterler Birliği Başkanı Yunus Tutar, vatandaş odaklı hizmet hedefi ile yapılan işlemler ile vatandaşların tek bir noktadan, daha hızlı ve güvenli bir şekilde iş ve işlemlerini yapmalarını amaçladıklarını belirterek şunları söyledi:

“Önceden oldukça zaman alan İlk Tescil veya İkinci El araç satış ve devir işlemi şimdi ortalama 10 dakikada tamamlanıyor. Vatandaşlarımız, Türkiye genelindeki 1931 noterlikten, istedikleri herhangi birine giderek tek bir noktada aynı gün içinde işlemlerini tamamlayarak, tescil belgelerini işlemin yapıldığı anda teslim alabiliyor. Sonuç olarak, noterliklerde satış ve devir işlemleri yapıldığı anda tescil işlemi de sonlanıyor”

VATANDAŞA VE DEVLETE ÇÖZÜM ÜRETMEK İÇİN VARIZ

Yunus Tutar, Türkiye Noterler Birliği olarak kazanılan deneyimler çerçevesinde vatandaşlar ve devlet için çözüm üretmek üzere işbirliklerine açık olduklarını söyledi. Tutar, “Teknolojiyi mesleğimiz ile ilgili faaliyetlerde başarılı bir şekilde kullanmamız gerek kamuoyunda gerekse siyasi iradede noterlere güveni arttırdı. Ülkemiz noterleri olarak vatandaşlarımızın hayatına dokunan pek çok konuda görev alıyoruz. Bağımsız, tarafsız, önleyici hukukçu kimliğimizle, vatandaşları bilgilendiriyor, işlem güvenliğini tesis ediyor ve uyuşmazlıkları önlüyoruz. Diğer yandan, iletişim ve bilgi teknolojilerindeki hızlı dönüşüme uyum sağlıyor, toplumun ihtiyaçları doğrultusunda yenilikleri hayata geçiriyor, imza attığımız projeler ile hizmet kalitesini yükseltiyoruz” diye konuştu.

1 Mayıs 2010 tarihinden bu yana araçların elektronik ortamda satış ve devri noterler tarafından yürütülüyor. İkinci el araç satışının noterliklerce yapılmasına dair değişikliğin doğurduğu memnuniyet ile tescil işlemleri 1 Şubat 2018 tarihinde tümüyle noterlere devredilmişti. 1 Şubat 2018’den 31 Mayıs 2018 tarihi dahil 215.255 adet aracın ilk tescil işlemi, 2.664.606 adet ikinci el aracın da devir ve tescil işlemi noterliklerde yapıldı./EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.