• BIST 9123.21
  • Altın 2323.393
  • Dolar 32.3527
  • Euro 34.951
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C
  • Manisa 24 °C
  • Denizli 24 °C
  • Antalya 26 °C

Genç Turizmcilerin Mezuniyet Sevinci

Genç Turizmcilerin Mezuniyet Sevinci
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi, ikinci mezunlarını düzenlenen törenle mesleklerine uğurladı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi, ikinci mezunlarını düzenlenen törenle mesleklerine uğurladı.

Dekan Prof.Dr. Atilla Akbaba, ev sahipliğinde gerçekleştirilen törende, Turizm Rehberliği ve Turizm İşletmeciliği bölümlerinden mezun olan 54 genç turizmci, kep atarak meslek hayatlarına merhaba dedi.

Mezuniyet sevincini salonu dolduran aileleri ile paylaşan genç turizmcilerin bu önemli gününde, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Turan Gökçe başta olmak üzere Dekanlar, akademik ve idari personel yalnız bırakmadı.

“HEDEFLERİNİZİ BELİRLERKEN CESUR OLUN, YÜKSEKLERİ HEDEFLEYİN.”

Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayın Atilla Akbaba, İzmir’in en genç turizm fakültesi olmalarına rağmen,  devlet üniversiteleri arasında ilk 5’te yer almanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Kısa zamanda yaşanan ivmenin kayıt doluluk oranlarına yüzde yüz olarak yansıdığını kaydeden Prof.Dr. Akbaba öğrencilere tavsiyelerde bulundu.   “Fakültemizin öğrencilerimize uygulama mutfağı, restoranı,  konukevi gibi teknik altyapının yanında, bunlardan çok daha önemli olarak gördüğüm, üstün niteliklere sahip akademik ve idari kadromuz sizler için her şeyin en iyisini öğrenmeniz adına çalışmaktadır. Artık sıra sizde. Önünüzde çok parlak bir gelecek var. Bir insanın limitleri, sahip olduğu vizyon ile sınırlıdır. Vizyonunuzun gelişmesi ise öğrenmeyle mümkündür. İçerisinde bulunduğumuz bilgi ve iletişim çağı, bilgiyi ve öğrenmeği en temel gereksinim haline getirmiştir. Daha fazlasını öğrenmek için daima çaba içerisinde olun. Hayatınızı planlarken, kariyer planlarınızı yaparken, hedeflerinizi belirlerken cesur olun, yüksekleri hedefleyin ve azimle çalışın.” dedi.

“İSTİHDAM KAPILARINI ARALIYORUZ.”

Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Turan Gökçe ise İKÇÜ olarak önceliklilerinin araştırma, bilgi üretme, üretilen bilgiyi değere dönüştürme, ticarileştirmek ve nihayetinde ülkeye hizmet etmek olduğunu kaydetti. Bunu başardıkları oranda iyi bir eğitim verme şansına sahip olduklarını vurgulayan Prof.Dr. Gökçe, “Hem mühendislik ve sağlık bilimlerinde, hem de sosyal bilimlerde uygulamaya dönük boyutu hiçbir şekilde ihmal etmiyoruz. İmkânlarımızı geliştirerek, sektörle sıkı bir iş birliği sağlayarak öğrencilerimizi aynı zamanda uygulama sürecine dâhil ederek, ihtiyaçları olan tecrübe ile birlikte mezun etmeye çalışıyoruz. Öğrencilerimizi sektörle buluşturan staj imkânlarını sağlamakla kalmayıp; aynı zamanda istihdam kapılarını aralamaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

“TURİZM FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİMİZ ÇOK ŞANSLI.”

Turizm öğrencilerinin bu anlamda çok şanslı olduklarını belirten Prof.Dr. Gökçe, “Turizm Fakültesi, eğitime başladığından bu yana sektörle yakın temas sağlayan önemli iş birliklerine imza attı. Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, İŞKUR ve sektörün gözde firmalarıyla çok önemli projeler geliştirdi. Öğrencilerimiz mezun olduklarında sektörle ilk defa karşılaşmayacaklar. Zaten sektörün güncel durumunu biliyorlar. Bir kapıyı çaldıklarında kendilerine açılıp açılmayacağının farkındalar. Öğrencilerimizin önemli bir kısmı zaten o kapıları ilk defa çalmış olmayacaklar. Mezun olduktan sonra bu kapıları çaldıklarında bu kapılar onlara sonuna kadar açılacak. Bu bakımdan sevgili öğrencilerimizi, değerli hocalarımızı, ve saygıdeğer aileleri tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

“İKÇÜ TURİZM FAKÜLTESİ’Nİ GURURLANDIRACAĞIZ.”

2017-2018 öğretim yılı mezunları adına konuşan öğrenci temsilcisi İbrahim Okşar da kendilerinde çok büyük emeği olan tüm fakülte mensuplarına teşekkür etti.  İKÇÜ Turizm Fakültesi’ni gururlandıracak işlere imza atacaklarının sözünü veren Okşar, “Sizleri daima gururlandıracak, onurlandıracak yerlerde çalışacağımızın sözünü veriyoruz.  Öncelikle ailem olmak üzere, yıllardır beraber aynı sıralarda eğitim gördüğümüz arkadaşlarıma ve onların ailelerine de teşekkürlerimi sunuyorum. Ailelerimizin yanı sıra bizler için gecesine gündüzüne katan, derslerin yanında bizlere ailesinin bir ferdi gibi yaklaşan Özgür Sarıbaş Hocamıza ayrıca teşekkür ediyoruz. “dedi.

Fakülte mezunlarından Egemen Özçimen’in sunduğu müzik dinletisinin ardından mezuniyet belgelerini alan İKÇÜ’nün genç turizmcileri, kep atarak mezuniyetlerini kutladılar. /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.