• BIST 9126.46
  • Altın 2324.175
  • Dolar 32.3577
  • Euro 35.0008
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C
  • Manisa 24 °C
  • Denizli 24 °C
  • Antalya 26 °C

Arkas Sailing Team Birinciliğe Abone

Arkas Sailing Team Birinciliğe Abone
BODRUM BAYK CUP’TA DÖRDÜNCÜ AYAĞIN BİRİNCİSİ YİNE ARKAS SAİLİNG TEAM OLDU

Arkas Spor Kulübü’nün yelken takımı Arkas Sailing Team, Bodrum BAYK Cup 2017 Kış Trofesi’nde hız kesmeden şampiyonluğa doğru gidiyor.

18-19 Mart tarihlerinde 50 tekne ve 500 sporcunun katılımıyla gerçekleşen dördüncü ayakta Arkas Sailing Team, geleneği bozmadı ve IRC 0 sınıfının galibi oldu. Toplam yedi ayaktan oluşan Türkiye’nin en uzun yelken kış trofesi, mayıs ayında sona erecek.

Bu yıl on beşincisi düzenlenen, Türkiye’nin en uzun yelken kış trofesi tüm heyecanıyla sürüyor. 50 teknenin ve yaklaşık 500 sporcunun katıldığı yarışta 18-19 Mart tarihlerinde yapılan dördüncü ayağın IRC 0 sınıfı birincisi yine Arkas Sailing Team oldu.
Yarışta ilk gün 15-19 knot esen rüzgar ikinci gün biraz hızını keserek 8-10 knot’a düştü. Tekneler iki gün boyunca heyecanlı anlara sahne olan bir mücadele verdiler.
ARKAS Sailing Team yarışa; Tolga Yağlı, Serhat Altay, Fikret Oral, Serkan Yapan, Altuğ Şenermen, Tayfun Erey, Onur Tok, Tuğrul Elbirler, Erman Eroğlu, Onur Pekçetin’den oluşan deneyimli ve profesyonel ekibi ile katıldı. Yarışlara, Flying Box teknesiyle IRC 1.kategorisinde yarışacak olan Arkas Sailing Team, daha önce de başarılarıyla adından söz ettirdiği BAYK Trofesi’ne 6 yıldır katılıyor.
Trofede IRC-A sınıfında 21 yarış IRC-B & Destek sınıflarında toplam 14 yarış yapılacak. Yarış rotaları ise Yarış Kurulu tarafından, hava koşullarına göre açıklanarak, programa göre uygulanacak.
Toplamda 7 ayaktan oluşan uzun soluklu mücadele, 21 Mayıs 2017’de tamamlanacak. Arkas Spor Kulübü’nün yelken takımı Arkas Sailing Team, yılın en uzun trofesinde, bu yıl da şampiyonluk hedefiyle yelken açıyor.
14-15 Ocak’ta başlayan yarışlar 8-9 Nisan, 29-30 Nisan tarihlerinde devam edecek ve 20-21 Mayıs 2017’te yedinci ayakla tamamlanacak.

ARKAS SAILING TEAM???
Tolga Yağlı, Serhat Altay, Fikret Oral, Serkan Yapan, Altuğ Şenermen, Tayfun Erey, Onur Tok, Tuğrul Elbirler, Erman Eroğlu, Onur Pekçetin’den oluşan takımın en önemli özelliklerinden birisi, ekip üyelerinin profesyonel yelkenci olması. Arkas Sailing Team, Kendi teknesi ile 2010 yılında BAYK Kış Trofesi birinciliği; 2011 yılında BAYK Kış Trofesi ikinciliği, Deniz Kuvvetleri Kupası üçüncülüğü, Uluslararası Marmaris Yarış Haftasında ikinciliği; 2012 yılında BAYK Kış Trofesi birinciliği, Çakabey Kupası birinciliği ve Deniz Kuvvetleri kupası ikinciliğinin yanı sıra 2010, 2011, 2012, 2013 ve 2014 yıllarında Arkas BAYK CUP şampiyonluğu bulunuyor. Ayrıca Arkas Sailing Team 2014’te BAYK The Marmara Kış Trofesi’nde daha sonra da TAYK(Türkiye Açık Deniz Yelken Kulübü) tarafından düzenlenen Deniz Kuvvetleri Kupası’nda birinci oldu. 2015 yılında ise CFM BAYK 2015 Kış Trofesi, Turkcell sponsorluğunda düzenlenen BosphorusCup ve Ağustos ayında gerçekleşen Arkas -Milta Marina Cup’ta birinci oldu. Ayrıca Arkas Sailing Team, 2015’te katıldığı ilk uluslararası yarışta kazandığı birincilik kupasıyla gurur kaynağı oldu. Arkas Sailing Team, 22 ülkeden 115 teknenin ve binin üzerinde sporcunun katıldığı Rolex Middle Sea Race’de, IRC1 ve IRC 3 sınıfında 1. ve genel toplamda da 5. sıraya yerleşerek önemli bir başarıya imza attı. Arkas Sailing Team 10-18 Haziran 2016 tarihleri arasında zorluk derecesi yüksek ve son 50 yılın en ünlü yarışlarından birisi olan St. Tropez Giraglia Rolex Cup’ta ülkemizi temsil etti. Takım, uluslararası prestijli yarışta, IRC A sınıfında aldığı 5.lik derecesi ile yine önemli bir başarıya imza attı.

Aliağa / ALİAĞA / İzmir / Yeni Vizyon Gazetesi  

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.