• BIST 8980.39
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C
  • Manisa 22 °C
  • Denizli 19 °C
  • Antalya 21 °C

Alto Başkanı Ertürk Tobb Ticaret Odaları Konseyine Seçildi

Alto Başkanı Ertürk Tobb Ticaret Odaları Konseyine Seçildi
Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, TOBB’da gerçekleştirilen seçimli 79. Genel Kurul’da365 oda ve borsa temsilcilerinin oylarıyla TOBB Ticaret Odaları Konsey Üyeliği’ne seçildi.

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, TOBB’da gerçekleştirilen seçimli 79. Genel Kurul’da365 oda ve borsa temsilcilerinin oylarıyla TOBB Ticaret Odaları Konsey Üyeliği’ne seçildi.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 79. Genel Kurulu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde gerçekleşti.Geniş bir katılımla gerçekleştirilen genel kurula ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, Meclis Başkanı Uğur Akyıldız, Meclis Üyesi ve TOBB Delegesi Erol Güngör ile Genel Sekreter Sezen Akyıldız Gürgen katıldı.
TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun yeniden başkan seçildiği Genel Kurulda ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk’ün,365 oda ve borsa içerisinde 2 bine yakın delege arasından 30 kişilik listeye seçilmesi memnuniyet yarattı.
Ticaret Odaları Konseyi, bağlı Ticaret Odalarından gelen konuları ele alarak teklif ve görüş şeklinde TOBB Yönetim Kurulu'na sunmak; iktisadi raporları, mevzuat değişikliklerine ilişkin kararları gözden geçirmek, temsil ettikleri Odaların ve kesimin ekonomik sorunlarıyla ilgili araştırmalar yapmak, Odaların koordinasyon ve gelişimlerini gözetmek gibi görevleri yürütüyor.
ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Ertürk’ün Konsey üyeliğine seçilmesiyle birlikte, Aliağa’nın başkentteki iktisadi lobisinin oluşturulmasında önemli bir adım daha atılmış oldu.

Ertürk: ‘Almış olduğumuz bu sorumluluğu, şehrimizin ve Odamızın yararı için en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağız’
Oda ve Borsaların ülkemizin ticari hayatında büyük önemi olduğunu belirten ve Ticaret Odaları Konseyi'nin de TOBB bünyesindeki en önemli konseylerden biri olduğunu ifade eden Ertürk, “Türkiye'nin ticari hayatında büyük önemi olan ticaret odalarımız bu konseyde temsil ediliyor” dedi.
ALTO Başkanı Ertürk, Ticaret Odaları Konseyi'ne seçilmesi dolayısıyla yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Ticaret Odaları Konseyi, TOBB bünyesinde çok önemli bir platform. Hemkentlerinhem de bütün Ticaret Odalarının sorun ve taleplerinin TOBB Yönetimine aktarılmasında önemli bir köprü görevi üstleniyor. Almış olduğumuz bu sorumluluğu, şehrimizin ve Odamızın yararı için en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağız. Ticaret Odalarımıza ve TOBB camiasına en iyi hizmeti vermek için gayret göstereceğiz. Bu süreçte bizlerin hep yanında yer alan, bize hep destek veren ve yeniden TOBB başkanı seçilen Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu'na teşekkür ederim. Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nu Türk özel sektörünün temsilcisi olan TOBB'un Başkanlığına bir kez daha seçilmiş olmasından dolayı kutlarım.  Önümüzdeki dönemde yapacağı bütün çalışmalarda da başarılarının devamını diliyoruz.”

omer-erturkrifat-hisarciklioglu.jpg

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.