• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Manisa 12 °C
  • Denizli 14 °C
  • Antalya 17 °C

Aliağa katlı kavşak için tek yürek oldu

Aliağa katlı kavşak için tek yürek oldu
Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, 750 kilometrelik alanda 3 ay gibi kısa bir sürede bitirilen 236 milyona mal olan katlı kavşak projesine ilişkin açıklama yaparak, "Katlı kavşak projesi Aliağalıların projesi ve Aliağalıların başarısıdır" dedi.

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, 750 kilometrelik alanda 3 ay gibi kısa bir sürede bitirilen 236 milyona mal olan katlı kavşak projesine ilişkin açıklama yaparak, "Katlı kavşak projesi Aliağalıların projesi ve Aliağalıların başarısıdır" dedi. 

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, projelerini anlatarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Spor Toto 1. Lig kapsamında Pazar günü oynanan Göztepe – Altay maçında yaşananların İzmir adına üzücü olduğunu kaydeden Acar, "Göztepe -  Altay, İzmir adına üzücü bir olay, keşke hiç yaşanmasaydı ama bunları tolere etmek de yine 2 büyük camiaya düşüyor. İnşallah 2 büyük camia bunların üstesinden gelecektir. Yılların getirdiği tecrübeleri var. Birkaç kişi camiayı temsil etmiyor" dedi.

"KATLI KAVŞAĞIN 2 ÖNEMLİ FONKSİYONU VAR"
Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, 236 milyon liraya mal olan katlı kavşak projelerini 3 ay gibi kısa bir sürede hayata geçirdi. Projenin uzun süredir aklında olduğunu ancak İZBAN hattı projesinin tamamlanmasını beklediğini kaydeden Acar, "Katlı kavşak projesi Aliağa'mızda uzun zamandır konuşulan bir proje, uzun zamandır halkımızın talep ettiği ve Aliağa'mızın da ihtiyacı olan bir projeydi. Yapmak bize nasip oldu. Katlı kavşağın 2 özelliği var, transit geçişleri rahatlattı. Dikili, Bergama, Ayvalık, Çandarlı'ya geçen vatandaşlarımız veya buradan gelip İzmir tarafına dönen vatandaşlarımızın geçişlerinde sorun yaşanıyordu ışıklarda. Şehir içi trafiğiyle de birleşiyordu ve geçişler uzun zaman alıyordu. Transit geçişleri rahatlatma fonksiyonu oldu. İkinci önemli fonksiyon da şehir içi geçişlerde ciddi aksamalara sebebiyet veriyordu. Bizim hem transit geçişi rahatlatmak hem de şehrin Çanakkale Yolu tarafından bölünmüş olan 2 tarafını birleştirmek adına bu projemiz önem arz ediyordu" dedi.

"ÖRNEKLERİ 2,5 YIL SÜRMÜŞ"
Katlı kavşak projesinin 750 metre uzunluğunda bir alanı kapsadığını belirten Acar, "Bu proje uzun zaman önce planlanmıştı ama önünde özellikle İZBAN hattının Aliağa - Bergama uzantısının projesi belirsizlik taşıyordu güzergah açısından. O belirsizlik yüzünde maalesef proje uzunca bir süredir hayat geçirilemiyordu. 2022'nin Mart ayı gibi bu belirsizlik ortadan kalktı ve güzergah konusu netleşti. Tren yolu Aliağa - Bergama hattı Aliağa geçişi yeraltına alındı, önceden yer üstünden geçiyordu, yeraltı seviyesi de yaklaşık Çanakkale Yolu üzerindeyken 15 metre kadar aşağıya inmesi kararlaştırılınca battı çıktının da nasıl yapılabileceği teknik olarak netleşmiş oldu. Biz Nisan ayında Karayollarımıza müracaat ederek 'Katlı kavşağın  yapımı noktasında elimizi taşın altına koymaya hazırız' dedik. Karayolları Genel Müdürlüğümüzle mutabık kalıp yetki devri aldık yolun yapımıyla ilgili. Nisan ayında yetki devri yazısını aldıktan sonra derhal proje çalışmalarına başladık. Hem karayolları bölge müdürlüğündeki mühendislerimiz hem bizim mühendislerimiz ortak bir çalışma yaptılar ve proje hazırlandı. Projemiz Genel Müdürlüğümüzün onayına sunuldu, Genel Müdürlüğümüz de uygun gördü ve Haziran ayında projemiz onaylandı. Protokole bağlandı, biz aynı ay Haziran ayında ihalemizi tamamladık. Temmuz'un 18'inde ilk kazmayı vurduk. Proje yaklaşık 750 metre uzunluğunda bir alanda gerçekleşti. 600 civarı fore kazık çakıldı. Önemli bir proje, örnekleri yaklaşık 2 - 2,5 yıl sürmüş. Biz başlarken projeyi 29 Ekim'de bitirme hedefi koyduk, çünkü proje başlarken de aslında ismini koymuştuk; 29 Ekim Köprülü Kavşağı. 29 Ekim'e bitirmenin de anlamlı olacağını düşündük" açıklamasında bulundu.

"ALİAĞA'DA TÜM MÜTEAHHİTLE İŞ DURDURDU"
Acar açıklamasını şöyle sürdürdü: 18 Temmuz'da projemize başladık, proje öyle bir hal aldı ki; Aliağa Belediyesi adına önemli bir referans ama proje Aliağa Belediyesi'nin değil Aliağalıların projesi oldu. Çok güzel anılar biriktirdik orada, inanılmaz bir imece usulü oluştu. İkinci battı çıktı ilk projemizde yoktu ama Çamlık Yolu altgeçidi şehri rahatlatacağını düşündüğümüz başka bir projeydi. Hazır Çanakkale Yolu'nu kapatmışken, buna da girersek yapabilir miyiz diye niyet ettik ve ona da başladık. Eylül başında başladık, onun da bitmesi üstünün kapanması lazım ki Çanakkale Yolu'nu açabilelim ve ikisi birleşti. O da birleşince bizim öngördüğümüz 100 günlük planlamayı o projeyle de birleştirmek zorundaydık. Oradaki işlerin de aksamadan sürmesi lazımdı. İkinci altgeçitte temelin atılması, perde betonların atılması noktasında minimum süre olarak müteahhit firma bize en az 10 günde yapabileceğini söyledi. 'Başkanım 29 Ekim'e yetişme şansı yok' yanıtını aldık. 10 günden önce bu temeli atma şansınız yoktu. Hal böyle olunca Aliağa'daki tüm müteahhitler işi durdurdu, bütün demircilerini, kalıpçılarını bize yolladı. Aliağa'da inşaatlar durdu, 'Başkanımız 29 Ekim dedi, biz bunu ne yapıp, ne edip 29 Ekim'e yetiştireceğiz' dediler. En az 10 gün! Daha önce olması mümkün değil dediğimiz konu 1,5 günde yapıldı. 120 ton demir işlediler. Türkiye'de bunun başka örneği olmadığı söyleniyor. Sıfırdan başlayıp, her şeyiyle 3 ayda biten başka örnek yok diyorlar. 1 top demiri 8 dakikada işlemesi gerekiyor 1,5 günde bitmesi için. Dakika tutarak çalıştık.

"İZSU BÖLGE MÜDÜRÜ FORKLİFT KULLANDI"
"Hazır kalıp lazım" dedik, kaç tane iş insanı aradı "Başkanım biz hemen tedarik ederiz, yeni inşaat yaptık, biz de var" diyenler oldu. Deplase edilmesi gereken, o hattın oradan kaldırılması gereken hatlar oldu, ana hattı çıktı kazı yapılan yerden İZSU'nun, o hattın kalkması aylar sürecek bir işlem. İZSU bu işi 1 günde bitirdi. Beraber çalıştık, sabahladık. İZSU Bölge Müdürü ekskavatör, forklift kullandı. Öyle bir proje haline geldi ki bu, herkesin bir tarafından tuttuğu güzel proje oldu. Samimiyetle söylüyorum, bu proje benim değil Aliağalılar'ın projesi ve Aliağalılar'ın başarısı.

"236 MİLYONA MAL OLDU"
Şu ana kadar peyzaj, aydınlatma da dahil asfaltıyla birlikte 236 milyonu buldu. Tamamen belediye bütçesi ile gerçekleştirildi. Halk için yapılan bir proje, devlet bizim, biz de devletin bir kurumuyuz. "Bu Büyükşehir'in görev alanı, bu karayollarının görev alanı" demeyiz. Bu paralar milletindir, yapılan hizmet de millete yapılan bir hizmettir.

"ALİAĞA'DAKİ AİLE TABLOSUNUN HER İLÇEYE NASİP OLACAĞINI SANMIYORUM"
Katlı kavşak projesinde gece saatlerinde de çalışmaların sürdüğünü ve çevre sakinlerinin inşaat gürültüsünden şikayet etmek yerine çalışmaya destek olduğunu anlatan Acar, "Battı çıktı yapılırken bir inşaat çalışması yapılıyor, Aliağa'nın kalbinde. En kritik, en sıkıntılı yerinde ve doğal olarak orada inşaat yapılması ciddi sıkıntıları beraberinde getirir. Kolay değil, düşünün evinizde oturuyorsunuz ve biz sabahlara kadar çalışıyoruz, silindir çalışıyor, 2 tane Greyder çalışıyor, ekskavatörler çalışıyor. İnsan evinde yatmayı bırakın oturamaz. Bir tane vatandaşımız olumsuz bir şey söylemedi, ben gidip kendilerinden özür diledim, haklarını helal etmelerini istedim. Onlar hayır oğlum sen bizim bunu için yapıyorsun dediler. Herkes destek oldu. Trafik altüst oldu, kilitlenmeler oldu. Ben de hep oradaydım, 1 kişi de 'Ya bu nedir kardeşim' diye şikayet etmedi. 'Başkan her şey çok güzel, katlanacağız tabi ki, hep birlikte altından kalkacağız' dedi. Bu ortamın herkese pek nasip olacağını sanmıyorum. Biz burada büyük bir aileyiz" ifadelerini kullandı. 

"BİZİM İÇİN ESAS OLAN MİLLETTİR"
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin'in "Aliağalı vatandaş CHP'li belediyelerde olan hizmetin, uygulamaların Aliağa'da olmadığını, kapsayıcı siyasetin Aliağa'da olmadığını ifade ediyor" sözlerinin sorulması üzerine konuşan Acar, "Kendi düşünceleridir, saygı duyuyorum, o öyle gözlemlemiştir. Burada önemli olan halkın ne düşündüğüdür. Bizim için esas olan halktır, milletimizin ne dediği, ne düşündüğüdür. Ali Engin de kendi düşüncelerini ifade etmiş. Biz iyi bir aileyiz, büyük bir aileyiz. Ben büyüklerime evlat, kardeş olabiliyorsam, küçüklerime abi olabiliyorsam ne mutlu bana. Ben bu ailenin bir ferdi olmaktan çok mutluyum. Onlar da memnunsa, onlar da bu ailenin bir ferdi olarak beni kabul ettiyse zaten destek vereceklerdir. Müthiş huzurluyuz biz ilçemizde. Battı çıktının hikayesini anlattım, bu öyle her ilçede rastlanır bir şey değil" dedi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.